En Lezzetli Kızarmış Sebze

RSS
En Lezzetli Kızarmış Sebze

Kızarmış sebzelerin sofralarımızda yeri kalıcıdır, her öğünde ve her sofrada görebileceğimiz sebze kızartmasını hazırlamak her ne kadar oldukça kolay olsa da, birkaç genel yönerge ile başarıya hazır olmanızı sağlayabiliriz. İşte sıcaklık ve pişirme süresinden, baharatlara ve daha fazlasına kadar bilmeniz gerekenler,

Yağ, tuz ve karabiber konusunda cömert olun.

Gerçekten lezzetli olması için gereken, kızartılacak sebzeleri zeytinyağı, tuz ve karabiberle harmanlamaktır. Bu noktada cömert olmalısınız. Sebzelerin yağ ile güzelce kaplanması ve baharatlanması gerekir. En iyi reçete: 1 yemek kaşığı zeytinyağı, 1 çay kaşığı koşer tuzu, ¼ çay kaşığı karabiber.

Yüksek ısıyı kucaklayın.

Çıtır çıtır kızarmış sebzelerin gerçek sırrı çok basit: yüksek ısı. Sebzelerinizi 180 veya 200 derece sıcaklıkta kızartırsanız, karamelize etmek yerine buharda pişirmiş olursunuz. Gevrek sebzeler elde etmek için fırını 230 dereceye getirmelisiniz.

Kızartma süresi değişkenlik gösterebilir.

Pişme süresi, sebzeden sebzeye değişkenlik gösterebilir. Havuç ve patates gibi sert sebzelerin, kabak gibi yumuşak sebzelerden daha fazla pişirilmesi ve yumuşatılması gerekir. Zamanlama, ayrıca sebzelerin ne kadar büyük veya kalın olduğuna da bağlıdır.

Sebzeleri 230 Derecede Kızartma Süresi

Kök sebzeler (pancar, beyaz ve tatlı patates, havuç)

30 ila 45 dakika

Kış kabak (balkabağı, meşe palamudu kabak, spagetti kabak)

20 (küp) - 45 dakika (yarıya)

Turpgiller sebzeler (brokoli, karnabahar, brüksel lahanası)

15-25 dakika

Yaz kabağı (yeşil ve sarı kabak)

10 ila 20 dakika

İnce sebzeler (kuşkonmaz, yeşil fasulye, bezelye)

10 ila 20 dakika

Yumuşak sebzeler (kiraz domates, patlıcan, biber)

15-25 dakika

Sebzeleri canlandırın.

Çok önemli bir adım olmamakla birlikte, sebzelerinizin lezzetini arttıracağına inandığımız bu önerileri sizlerle paylaşmak istiyoruz. Tuz ve karabibere ek olarak, sebzelerinizi füme kırmızı biber, kimyon, köri tozu gibi baharatlarla harmanlayabilir, piştikten sonra rendelenmiş parmesan peyniri ile doldurabilirsiniz. Ya da en basit yöntem olan, balsamik sirke ve limon suyu ile, sebzelerinizi parlatabilirsiniz.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar