Şef Sercan Çam Tarifi ile Alman Pankeki (Dutch Baby)

RSS
Şef Sercan Çam Tarifi ile Alman Pankeki (Dutch Baby)

 

Size tam da pazar kahvaltı keyfinize yakışacak bir tarif önerimiz var! Pankek yapmanın en pratik yolu ama hem lezzeti hem de sunumu şahane.

Bu tarifin en önemli püf noktası fırına girebilen bir tava kullanmanız. Bu aşamada da yardımınıza %100 demir döküm yapısı ile hem ocakta hem fırında rahatlıkla kullanabildiğiniz Hecha’larınız koşuyor!

Dökümün, lezzetine lezzet katacağı bu nefis pankek tarifini mutlaka denemenizi öneriyoruz.

 

Malzemeler:

  • 2 yumurta
  • 1/2 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı esmer şeker/toz şeker
  • 1/2 paket vanilin ya da 1/2 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çimdik tuz

Servis için;

  • Taze meyve
  • Bal
  • Pudra şekeri

 Yapılışı:

  1. Fırını önceden 210 dereceye ısıtın ve fırın ısınınca Hecha döküm tavanızı da ısıtmak için fırına koyun.
  2. Yağ hariç oda sıcaklığında olan bütün malzemeleri çırpın.
  3. Sonra yarım tatlı kaşığı kadar erimiş tereyağını da pankek hamuruna döküp karıştırın.
  4. Fırında ısınan tavanıza tereyağlarını dökün ve erimesi için sağa sola çevirin.
  5. Üzerine harcı dökün ve tekrar fırına koyun.
  6. Süre fırına göre değişse de 15-20 dakika pankeki kontrollü pişirin. Göz göz olunca da alın.
  7. Taze meyvelerle, bal ve pudra şekeri ile soğutmadan servis edin.

 

TARİFİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!

 

Önceki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar