Şef Sercan Çam Tarifi ile Limonlu Tavuk
Yoğun bir günün ardından akşam yemeği için mutfağa girmek bazen zor geliyor olabilir. Fakat bu tarifin sizi mutfağa girmeye kesinlikle ikna edeceğine garanti veriyoruz!
%100 demir döküm yapısı sayesinde hem fırında hem ocakta kullanılabilen Hecha tencereniz sayesinde tek tencerede neredeyse hiç bulaşık çıkarmadan bu tarifi kolayca hazırlayabilirsiniz.
Limonun mayhoşluğunun tavuk ve pilav ile uyumunu her deneyen hayran kalacak!
Malzemeler:
Tavuk için;
- 5 tavuk pirzola, derili
- 1 limon kabuğu rendesi
- 1 limonun suyu
- 1 yemek kaşığı kuru kekik
- 2 diş kıyılmış sarımsak
- 1/2 çay kaşığı tuz
- Taze çekim karabiber
- 5-6 dilim limon
- 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
Pilav için;
- 1 1/2 yemek kaşığı zeytinyağı, ayrılmış
- 1 küçük soğan, ince doğranmış
- 1 diş sarımsak
- 1 su bardağı basmati pirinç
- 1,5 su bardağı tavuk suyu
- 3/4 su bardağı su
- 1/2 limonun suyu
- 3/4 çay kaşığı tuz
- Karabiber
Servis için;
- Maydanoz
Yapılışı:
- Önce limonun kabuklarını rendeleyin, sonra limonun suyunu sıkın. Sarımsakları da rendeleyin.
- Tavuklarla birlikte bütün malzemeleri karıştırıp 20 dakika buzdolabında marine edin.
-
Hecha demir döküm sığ tencerenizi ısıtın ve zeytinyağı ilave edin.
- Aromasını vermesi için limon dilimlerini pişirip alın. Aynı tencerede tavukların iki yüzeyini de güzelce kızartın.
- Sarımsak ve soğanı yemeklik doğrayın. Kızaran tavukları bir tabağa alın.
- Limon suyunu sıkın ve kalan kalıntıları kazıyın.
- Soğan ve sarımsağı 3-4 dakika kavurun. Pirinçleri de ilave edip kavurmaya devam edin.
- Tavuk suyu, su ve baharatları dökün. Tavukları yerleştirin. Üzerine limon dilimleri koyun.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında ağzı kapalı 40 dakika, 10 dakika da ağzı açık pişirin.
- Maydanoz serpip servis edebilirsiniz.
TARİFİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0