Şef Sercan Çam Tarifi ile Fasulye Diblesi
Fasulyenin en bereketli hali bu tarifte! Fasulye diblesi, genellikle eldeki malzemeyi fazlalaştırmak için yapılan, göz doyurucu bir tarif.
Hecha demir döküm tencerenizin lezzet farkı, eşit ısı dağılımı ve yemeği kendi suyunda pişirme özelliği sayesinde sadece domates ile pişireceğiniz bu tarifin lezzeti kesinlikle akıllarda kalacak.
Malzemeler:
- 1 avuç taze fasulye
- 1 adet soğan
- 3 diş sarımsak
- 2 adet doğranmış domates
- 1 su bardağı domates rendesi
- 5-6 yemek kaşığı pirinç
- Tuz
- Karabiber
- 1 tutam şeker
- Zeytinyağı
Servis için:
- 1 parça tereyağı
- Taze otlar (nane, dereotu, taze soğan)
Yapılışı:
- Soğanı ve sarımsağı yemeklik doğrayın.
-
Hecha demir döküm tencerenize zeytinyağı ilave edip soğanlar ve sarımsaklar ölene kadar kavurun.
- Bu sırada taze fasulyelerin kılçıklarını temizleyip küçük küçük doğrayın. Pişen soğanların içerisine ekleyin ve 5-6 dakika pişirin.
- Üzerine doğranmış domates ve rendesini ilave edip 5-6 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Sonrasında pirinci dökün. Şeker ve baharatlarla lezzetlendirdikten sonra kısık ateşte yemeği pişmeye bırakın.
- Ocaktan alırken doğranmış taze otları ekleyip yemeği karıştırın. Sıcak sıcak servis edin.
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0