Blog

RSS
EMİNE ŞAHİN’DEN GERÇEK EKMEK VE EKMEKLE İLGİLİ TÜM GERÇEKLER

EMİNE ŞAHİN’DEN GERÇEK EKMEK VE EKMEKLE İLGİLİ TÜM GERÇEKLER

Bu hafta, Türk mutfağında büyük bir yeri olan ve çok sevilen ekmeğe bakış açınızı değiştirecek bir kitap ile karşınızdayız. Emine Şahin’in uzun yıl...
  • Gülfem Demircioğlu
EKMEĞİN TARİHÇESİ

EKMEĞİN TARİHÇESİ

Ekmekçilik tarihi 8 bin yıl öncesinden; insanların hububatı taşlar arasında kırıp ufaladığı, sonra da bunlara su katıp elde ettiği hamuru yassı bir...
  • Gülfem Demircioğlu
TÜRK FİLMLERİNE ARALANAN BİR PERDE

TÜRK FİLMLERİNE ARALANAN BİR PERDE

80’li yıllara kadar Türk mutfağı ya da herhangi bir mutfak kültürü tanıtımından çok burjuvazi eleştirisi, zengin ve fakir mutfağı arasındaki yoruml...
  • Emre Çelik
MUTFAK & KÜLTÜR İNSANIN BESLENME TARİHİ

MUTFAK & KÜLTÜR İNSANIN BESLENME TARİHİ

Her şey ateşle, aşla, aşkla, inançla başladı.Çiğnediğimiz her lokma, yuttuğumuz her ekmek, yediğimiz her yemek, her koku, her renk, her sunum insan...
  • Karpat Deviren
BALIK PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

BALIK PİŞİRMENİN PÜF NOKTALARI

Öncelikle balığın lezzetli olması için dikkat edilmesi gereken ilk nokta balığın taze olmasıdır. Balık pişireceğiniz gün balığınızı almalısınız. Ba...
  • Emre Çelik
Tarih Öncesi Çağlarda Nasıl Yemek Hazırlanıyordu?

Tarih Öncesi Çağlarda Nasıl Yemek Hazırlanıyordu?

Günümüz avcı toplayıcılarının bitki köklerini ve yumruları pişirme şekilleri, tarih öncesi çağlarda insanların yiyecekleri nasıl hazırladığına ışık...
  • Gözde Kantaş