English Muffin Tarifi (İngiliz Çöreği)
Pazar kahvaltınıza renk katmaya hazır mısınız? Şef Ceyda Artun tarifi ile “English Muffin” sizi evinizin aslında size ait kocaman bir pastane olduğuna ikna edecek!
Hem ocakta hem fırnda kullanılabilen Hecha’larınız ile yapabilecekleriniz sadece hayal gücünüz ile sınırlı.
Mutfakta zaman geçirmeyi seviyor ve farklı tarifler arıyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz!
Malzemeler:
- 200 gram su (160 ve 40 gr olarak ayrılmış)
- 270 gram un
- 2 gram aktif kuru maya
- 4 gram tuz
- 3 gram şeker
- 10 gram bitkisel katı yağ
Yapılışı:
- Kuru malzemelerinizi karıştırın. Oda sıcaklığındaki yağınızı ekleyin ve parmaklarınızla una yedirin.
- Varsa mutfak robotunuzun hamur kancası ile yavaş ayardayken, yoksa bir spatula veya 2 parmağınızla karıştırırken 160 gr suyunuzu ekleyin. Homojen hale gelince kalan 40 gr suyu da ekleyin. Biraz pütürlü bir hamur yapısı elde edeceğiz.
- Fazla yoğurmadan üzerini nemli bir bezle kapatıp 1,5 saat mayalanmaya bırakın.
- Hamurunuzu mayalanmadan alın. 60 grlık toplar yapın ve mısır unu veya irmiği ile dolu bir tepsiye yerleştirin. 1 saat daha mayalayın.
- 1 saat sonunda mayalanan topları mısır unu tarafı aşağı gelecek şekilde ısıttığınız Hecha döküm tavanıza alın. Mısır unu yanmadan kabarmalarını sağlayacak. Altları kızarınca çevirin ve diğer yüzünü de renk alana kadar tutun.
- Tavada pişen muffinleri bir fırın tepsisine alın ve 220 derece ısınmış fırında 5-6 dakika kadar altın sarısı renk alana kadar pişirin.
- Arasına dilediğiniz malzemeleri koyup servis edebilirsiniz! Bir sonraki tarifte bizim önerimiz nefis bir reçel tarifi olacak.
TARİFİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0