Ev Yapımı Yoğurt

RSS
Ev Yapımı Yoğurt

Ev yapımı yoğurt yapmanın iki ana yolu vardır - ocakta (ve daha sonra fırında veya soğutucuda inkübe edilir) veya yoğurt yapıcıyla.

Sütünüzü 28 cm Hecha döküm tencereye alın, biraz kaynatın. Serçe parmağınızı süte dokundurduğunuzda, parmağınızı 10 saniyeden fazla tutamadığınızda doğru sıcaklığa eriştiniz demektir. 

Bu, sütünüzde gizlenen kötü mikropları öldürür ve artık bakteri, patojen, küf veya spor kalmamasını sağlar. Bakterilerin çoğalması için bir ortam yarattığınızda, yalnızca (süte eklediğiniz) iyi bakterilerin çoğalmasını istersiniz. Sütün ısıtılması da protein yapısını değiştirerek daha kalın bir yoğurt oluşturur.

Sonrasında sütünüzü soğutun.

Yoğurt mayasını ekleyin - iyi bakteriler. Bir bardak ılık sütü dökün ve 3 yemek kaşığı önceden hazırlanmış yoğurdu karıştırın. İyi bir başlangıç ​​için laktik asit oluşturan bakterileri arayın.

Yoğurt mayasını sütün geri kalanıyla karıştırın. Bu, iyi bakterileri tüm süte yayar.

Sütü kavanozlara dökün ve 7-9 saat inkübe edin. Tutarlı, ılık bir sıcaklık, tüm iyi bakterileriniz için cennettir ve büyümelerini destekler. Yoğurdunuzu ne kadar uzun süre kuluçkaya yatırırsanız, o kadar kalın ve keskin olur. Yaklaşık 8 saat sonra lezzetli, sağlıklı, yoğun ve kremsi yoğurdunuz olacak.

Kavanozları soğuması ve oturması için buzdolabına koyun. Yoğurdu buzdolabında birkaç saat soğutun. Yoğurt soğudukça daha da kalınlaşacaktır!

En kaliteli malzemelerle başlamanın, en kaliteli son ürüne sahip olmanızı sağladığını söylemek isteriz. 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar