Şef Sercan Çam Tarifi ile Şakşuka
![Şef Sercan Çam Tarifi ile Şakşuka](http://www.hecha.com.tr/cdn/shop/articles/1_e1140d08-288c-4450-b783-596f4bdb494b_{width}x.jpg?v=1663928441)
Domates mevsimine veda ederken kahvaltı için yapılabilecek en lezzetli tariflerden birini sizlerle paylaşıyoruz.
Hem fırında hem ocakta kullanılabilen Hecha demir döküm tavanız sayesinde zahmetsizce hazırlayabileceğiniz şakşuka, %100 demir döküm yapısı sayesinde tavanızda uzun süre sıcacık kalmaya devam eder. Size de sofralarda keyifle uzun uzun sohbet etmek kalır!
Malzemeler:
- 500 gram domates
- 1 diş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yumurta
- Tuz ve karabiber
- İzmir tulum peyniri
Servis için;
- Ekmek
- Fesleğen
Yapılışı:
- Fırını önceden 190 derecede ısıtın.
- Sarımsağı soyun ve pul pul doğrayın. Çeşit çeşit domatesi de elma dilimi doğrayın.
- Domatesleri, sarımsağı, zeytinyağı, tuz ve karabiberi Hecha demir döküm tavanıza alın. Karıştırın ve fırında 30 dakika pişirin.
- Süre sonunda yumurtaları tek tek kırıp domateslerin üzerine nazikçe koyun. Fırın derecesini 210 dereceye yükseltin ve 8-10 dakika daha pişirin.
- Fırından çıkarın, peyniri rendeleyin. Zeytinyağı döküp servis edin.
TARİFİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0