Yemek, Kültür ve Toplum

RSS
Yemek, Kültür ve Toplum

İnsanlık varoldu, hayatta kalma çabası bizleri çiğ yemekleri yemeye itti. Ardından ateş bulundu, bir çok pişirme yöntemleri gelişti. Yeni lezzetler aranmaya başlandı ve sadece doymak için değil, haz almak için yemek yenildi. Bazen yasaklandı, bazen kutsal sayıldı. Tanrılara adandı, uğruna savaşlar yapıldı. Yaşamak için çiğ yediğimiz yemekler, ateşin bulunmasıyla bir keyif unsuruna dönüştü. 

Bu kitap, insanlığın beslenme serüvenini kültür bazında ele alarak, tarih öncesi devirlerden günümüze kadar ortaya koyan ve geleceğe dair tahminlerde bulunan bir kitap olarak okuyucuya sunulmaktadır. Yemek kültürünü toplumsal birleşmenin bir aracı olarak ele alan bu kitap, mutfak kültürüne merak duyan okuyuculara hitap eden, temel bir kitap, bir baş ucu kitabı. Bu nefis kitap için, Neslihan Çetinkaya’ya teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar