Nefis Kurabiyelerin Sırrı

RSS
Nefis Kurabiyelerin Sırrı

Sevdiklerinizi mutlu etmenin en kolay yolu, onlara bir tepsi kurabiye hazırlamaktır. Peki en lezzetli kurabiyeler pişirmenin püf noktaları nelerdir? 

Mutlaka tereyağı kullanın.

Ağızda dağılan, kıyır kıyır kurabiyeler pişirmek istiyorsanız, yağ tercihinizi tereyağından kullanmalısınız. Margarinle de kurabiye pişirmeniz mümkün ancak, tereyağının içindeki su oranını gözettiğimizde, kurabiyeye en yakışacak olan seçeneği bulmuş oluruz. Belirtmek isteriz ki, tatlı kurabiyelerde kullanacağınız tereyağının tuz oranına mutlaka dikkat etmelisiniz.

Kuru malzemeleri mutlaka eleyin.

Kurabiyeyi yerken ağızda oluşan topaklanmaları engellemek istiyorsanız, tüm kuru malzemeleri eleyerek koymanızı öneriyoruz.

‘Kurabiyem ağzımda dağılsın’ diyenlere: Sirke

Kıyır kıyır, ağızda dağılan kurabiyelerin en büyük ve en şaşırtıcı sırrı: Sirke. Çok küçük miktarlarda sirke kurabiyelerinizde büyük fark yaratacak.

Malzemelerin tümü oda sıcaklığında olmalı.

Hamurunuzun kıvamın bozulmaması için özen göstermeniz gereken en önemli nokta kullanılacak tüm malzemelerin oda sıcaklığında olmasına özen gösterin. Eğer yağı oda sıcaklığında tutmayı unuttuysanız, biraz yumuşaması için ona vakit tanıyın. Mikrodalga ya da fırın kullanarak bu süreyi kısaltabilirsiniz.

Katlayarak yoğurun.

En önemli noktaya dikkat çekmek isteriz. Annelerimizden gördüğümüz hep bastıra bastıra, karıştırarak yoğurma şeklidir. Ama en doğru yoğurma şekli, katlayarak yoğurtmaktır.

Hamuru mutlaka dinlendirin. 

Kurabiye hamurunuzu en az yarım saat buzdolabında dinlendirmek iyi bir fikirdir. Aksi takdirde kurabiyeler pişerken kırılacak ve çatlayacaktır.

Kurabiyeler pişti mi?

Kurabiyelerinizin altı pembeleşip piştiğinde fırından çıkmaya hazır hale gelmiş demektir. Kurabiyeleri biraz daha pişirip bir kıvam almasını beklerken fazla pişip sertleşmemesine özen göstermelisiniz.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar