Yılbaşı Klasiği: Bütün Tavuk

RSS
Yılbaşı Klasiği: Bütün Tavuk

Yılbaşı denince, hindisi akla gelir! Fakat bir o kadar tercih edilen tavuk da akıllara hemen yılbaşı sofralarını getiriyor. Bu yılbaşında sofralarınızda özenle soslayıp fırından sıcacık çıkarıp servis edeceğiniz bütün bir tavuk tercih edecekseniz Şerife Aksoy’un bütün tavuk tarifine bir göz atın deriz.

Zeytinyağı
Bal
Pekmez
Mantarlı Hardal
Kekik
Adaçayı
Mercanköşk
Tuz
Bu karışım ile bütün tavuk marine edilir

Tavuğun içine dik durması için bir aparat yerleştirip tepsiye alın. İçerisine biraz su koyun. Fırını 200 dereceye alarak ızgarayı yarım performansta tutun.  Tavuğu 200 derece fırında mühürledikten sonra 180 derecede 35 dakika boyunca pişirin. Bu süreçte fırından çıkararak tavuğun yanlarına ikiye böldüğünüz kırmızı patatesleri ekleyin. Bolca taze kekik ekleyip yeniden fırınlayın. Yaklaşık 2 saat boyunca 180 derecelik fırında pişirin. Piştikten sonra patatesleri sunum tabağına alıp üzerine biraz tuz serpin. Tavuğu da ilk sıcağı geçtikten sonra sunum tabağına alabilirsiniz.

Sos İçin: Tavuğun piştiği yağın içerisine soğuk su ve soğuk tereyağı küpleri koyun. Ocağın altını açtıktan sonra çırpıcı ile dipteki sosunu kazıyın. Tereyağı eridikten sonra yavaş yavaş un ekleyin ve sürekli çırpın. Tuzunu kontrol ettikten sonra tavuğun üzerinde gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar