Tavuk ve Hindi Pişirmenin Püf Noktaları

RSS
Tavuk ve Hindi Pişirmenin Püf Noktaları

Yılbaşı sofralarında en çok tercih edilenlerden tavuk ve hindi, nar gibi kızarmazsa olmaz!
İşte tavuk veya hindi pişirirken dikkat edebileceğiniz birkaç tavsiye:

  • Öncelikle oda sıcaklığında olmalarına özen gösterin. Dolaptan çıkaracağınız tavuk veya hindinin üzerinde nemli bir tabaka oluşacaktır. Bu tabakayı bir kâğıt havlu yardımıyla alın ve kuru bir hale getirin.
  • Limon, portakal gibi farklı sosların içinde pişirmek isterseniz bu malzemelerden hem iç kısımlarına hem de pişirme kabınıza ekleyin.
  • Bütün haldeki hindi ya da tavuğunuzun iç kısmına ve deri kısmına ovarak tereyağı sürmeniz hem daha lezzetli olmasını hem de nar gibi kızarmasını sağlayacaktır. 

  • Marine ettiğiniz tavuk ya da hindinizi streç filmle sararak 1 gece dinlendirirseniz kurumasını ve pişerken lezzetini kaybetmesini engelleyebilirsiniz.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar