Tavuk ve Hindi Pişirmenin Püf Noktaları
Yılbaşı sofralarında en çok tercih edilenlerden tavuk ve hindi, nar gibi kızarmazsa olmaz!
İşte tavuk veya hindi pişirirken dikkat edebileceğiniz birkaç tavsiye:
- Öncelikle oda sıcaklığında olmalarına özen gösterin. Dolaptan çıkaracağınız tavuk veya hindinin üzerinde nemli bir tabaka oluşacaktır. Bu tabakayı bir kâğıt havlu yardımıyla alın ve kuru bir hale getirin.
- Limon, portakal gibi farklı sosların içinde pişirmek isterseniz bu malzemelerden hem iç kısımlarına hem de pişirme kabınıza ekleyin.
- Bütün haldeki hindi ya da tavuğunuzun iç kısmına ve deri kısmına ovarak tereyağı sürmeniz hem daha lezzetli olmasını hem de nar gibi kızarmasını sağlayacaktır.
- Marine ettiğiniz tavuk ya da hindinizi streç filmle sararak 1 gece dinlendirirseniz kurumasını ve pişerken lezzetini kaybetmesini engelleyebilirsiniz.
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0