Lokum Pırasa

RSS
Lokum Pırasa

Kış mevsimi denince akla gelen ilk sebzelerden biri tabii ki pırasa! Çoğunlukla çocuklar bazen de yetişkinler tarafından kıymeti bilinmeyen pırasanın şansını Refika Birgül’ün nefis tarifiyle döndürebilirsiniz!

1 Soğan
7 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
Yarım kilo temizlenmiş pırasa
2 Havuç
3 Diş Sarımsak
1 Çorba Kaşığı Toz Şeker
1 Çorba Kaşığı Un
10-12 Dal Maydanoz
Tuz

1 adet soğanı piyazlık doğrayarak bir tutam tuzla birlikte ovun. 1 adet havucu küp küp doğrayın. Tencerenize 6 çorba kaşığı zeytinyağı ekleyin ve önce soğanları, ardından ince doğranmış 3 diş sarımsağı, en son da havuçları ekleyip 1-2 dakika boyunca soteleyin. Temizlenmiş yarım kilo pırasayı verevine keserek doğrayın ve tencereye ekleyip, karıştırın. Üzerine 1 çorba kaşığı toz şeker serptikten sonra dilediğiniz kadar tuzu da ilave edip üzerini kapatacak kadar su koyun. Kısık ateşte tencerenin kapağını kapatarak 5-10 dakika pişirin.  Pırasaları kalın doğramadığınız için uzun süre pişmesine gerek kalmayacaktır.

 Son olarak ayrı bir sos tenceresinde 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile 1 çorba kaşığı unu rengi hafif dönene kadar kavurun. Yeşil rengini daha iyi çıkarması için 10-12 dal maydanozu havanda çok az tuzla dövün. Unu ve maydanozları tenceredeki pırasa ile karıştırın. Servis tabağına alarak üzerine sızma zeytinyağı gezdirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar