Ramazan'ın Gözdesi Güllaç

RSS


Ramazan’ın gözdesi güllacın püf noktalarına göz attıktan sonra sıra kolları sıvamaya geldi! Güllacı damak zevkinize göre çeşitlendirebilir, üzerini istediğiniz meyveler ve kuruyemişler ile süsleyebilirsiniz.

Malzemeler:

1 paket güllaç yaprağı
3 kg süt
750 gram şeker

Sütün içerisine şekeri ekledikten sonra kaynatın. Güllaç yapraklarını ılık ile sıcak aralığındaki süte batırıp tepsiye döşeyin. Kalan sütünüzü de üzerine dökün. Güllaç yaprakları bütün sütü çekecektir. Sonrasında oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra dilimleyin ve üzerini dilediğiniz gibi süsleyin. Sunum için mini güveçleriniz harika bir tercih olacaktır! Güllacınızı daha bol malzemeli seviyorsanız, güllaç yapraklarının yarısını tepsiye döşedikten sonra arasına dilediğiniz kuruyemişleri ekleyip kalan yarısını öyle döşeyebilirsiniz. Afiyet olsun!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar