NASIL YAPILIR? : En Güzel Güllacı Siz Yapın!

RSS
NASIL YAPILIR? : En Güzel Güllacı Siz Yapın!


Ramazan denince akla ilk gelen şeylerden biri de kuşkusuz, güllaç! İftardan sonra ağır tatlılar yerine hafif sütlü bir tatlı arayışında oluyoruz. Güllaç da bu arayış için nefis bir tercih. Çeşit çeşit güllaç tarifinin arasından birini seçip yapmaya başlamadan önce birkaç püf noktasını öğrenmeye ne dersiniz?
 
1) Kullanacağınız güllaç yaprakları mutlaka taze olmalıdır. Kırılmış, ufalanmış güllaç yapraklarını tariflerinizde kullanmamanızı öneriyoruz.

2) Daha lezzetli olması için güllaç tarifinizde kullanacağınız süt tam yağlı olmalıdır.

3) Daha yoğun bir lezzet elde etmek istiyorsanız tarifinizde kullanacağınız süt miktarının %10’u kadar krem şanti de ekleyebilirsiniz.  

4) Tarifinizde kullanacağınız sütün kaynar olmaması gerekmektedir. Kaynar süt kullandığınız takdirde güllaç yaprakları hamurlaşacaktır. Bu nedenle ılık ile sıcak arasında bir süt ısısı tercih etmelisiniz.

5) Güllacın aynı gün içerisinde tüketmenizi tavsiye ediyoruz. Ancak fazla kalan tatlınızı birkaç gün 4 °C’de muhafaza edebilirsiniz.


Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar