Haşhaşlı Limonlu Pankek

RSS
Haşhaşlı Limonlu Pankek


Her zaman yaptığınız pankek tarifine nefis bir alternatif, haşhaşlı limonlu pankek! Hecha döküm tava ile daha harika sonuçlar elde edebileceğiniz Wife Mama Foodie’nin tarifini mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler:

  • 2/3 fincan süt
  • 1 orta boy limon suyu (yaklaşık 2 yemek kaşığı)
  • 1 fincan un
  • 2 çay kaşığı haşhaş tohumu
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/4 çay kaşığı tuz
  • 2 küçük limon kabuğu rendesi (yaklaşık 3-4 çay kaşığı)
  • 2 yemek kaşığı şeker (veya tercih edilen diğer tatlandırıcı)
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı veya sıvı yağ
  • 1 büyük yumurta
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü (isteğe bağlı)

Bir kaseye limon suyunu ve sütü ekleyin. Pankek hamurunu hazırlarken kenarda bekletin. Başka bir kasede diğer kuru malzemeleri iyice birleşene kadar karıştırın. Tatlandırıcı, eritilmiş tereyağı, yumurta, vanilya özütü ve süt-limon suyu karışımını ekleyin. Sadece birleşene kadar karıştırın. Kullandığınız una bağlı olarak, hamur çok kalınsa biraz daha süt ekleyebilirsiniz. Hamuru 2-3 dakika dinlendirin. İyi ısıtılmış Hecha döküm tavayı yağlayıp birer kepçe porsiyonlar halinde pişirin. Üzerine pudra şekeri veya frambuaz reçeli ekleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar