Pankek Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler

RSS
Pankek Yaparken Dikkat Etmeniz Gerekenler


Keyifli bir kahvaltı sofrasını nefis pankeklerle süslemeden olmaz! Yapması basit olsa da birkaç hata ile hayalinizdeki pankeklere kavuşamayabilirsiniz. Bu yüzden sizin için pankek yaparken dikkat etmeniz gereken, en çok yapılan hataları derledik.

1) Karışımı fazla çırpmak: Karışımı pürüzsüz olana ve tüm topaklar gidene kadar çırpmak istediğinizi biliyoruz. Ancak bu istek, birçok tarif için geçerli olsa da pankek için değil! Islak ve kuru malzemeleri karıştırdığınız zaman karışımın içindeki glüten gelişmeye başlar. Karışımı ne kadar çırparsanız glüten o kadar gelişir. Bunun sonucunda da hayalini kurduğunuz hafif ve kabarık pankekler yerine sert ve sakız kıvamında pankekler elde edersiniz. Bu yüzden karışımı sadece ıslak ve kuru malzemeler birleşene kadar çırpın. Biraz topaklı kalması sorun olmayacaktır.

2) Karışımı dinlendirmemek: Kahvaltı keyfi için sabırsızlanmanız normaldir. Ancak pankeklerin biraz zamana ihtiyacı var! Bu adım küçük gibi görünse de mutlaka dikkat edilmesi gereken bir adımdır. Yapacağınız tarife göre dinlenme süresi 5 ila 30 dakika arasında değişmektedir. Dinlenmeye bıraktığınız karışımda, çırpma esnasında aktive olan glüten dinlenir, gevşer ve unda bulunan nişasta molekülleri karışımdaki sıvıyı emerek daha yoğun bir kıvam elde etmenizi sağlar.

3) Kullanacağınız tavayı yeterince ısıtmamak: Tavanıza eşit ve iyi bir şekilde ısınması için biraz zaman verin. Yeterince sıcak olmayan bir tavayla başlarsanız, pankekleriniz tavaya yapışabilir ya da gevrek bir dış yüzey oluşturmak yerine, tavadaki yağın emilmesine bağlı olarak  yağlı pankekler elde edebilirsiniz.

4) Isıyı çok yüksek tutmak: Yüksek ısı, pankekleri daha hızlı pişirmez. Tavanın sıcak olması gerekir ancak sıcaklığı çok yüksek ayarlarsanız iç kısmı hamur gibi kalırken dışının yanması muhtemeldir.

5) Pankekleri erken veya çok sık çevirmek: Pankekleri pişirme sırasında yalnızca bir kez çevirmelisiniz. Eğer çok sık çevirirseniz kabarık dokusunun kaybolmasına neden olabilirsiniz. Yüzeydeki baloncukların patlamaya başladığını gördüğünüzde diğer yüzeyini çevirebilirsiniz.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar