Beluga Mercimekli Vegan Spagetti Bolonez

RSS
Beluga Mercimekli Vegan Spagetti Bolonez

Hecha Mutfak videolarını özlediniz mi? Biz de çok özlemiştik! Takipçimiz @veganımgari ile Hecha Mutfak’ta nefis bir tarif denedik. Beluga mercimekli, bezelye proteinli vegan spagetti bolonez ile ilgili tüm püf noktaları öğrenebileceğiniz videomuza YouTube kanalımız veya IGTV üzerinden ulaşabilirsiniz.

Bir sonraki Hecha Mutfak konuğumuz olmak isterseniz @hechaturkiye Instagram hesabımız üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz. Gelin mutluluğu birlikte pişirelim!

Malzemeler:
-1 paket spagetti
-1/2 sb beluga mercimeği
-1/2 sb bezelye proteini
-1 orta boy soğan
-2 diş sarımsak
-1 yk domates salçası
-1 tk biber salçası
-1 sb domates sosu
-1 sb sebze suyu
-3 yk zeytinyağı
-1 tk tuz
-1 çk karabiber
-1 çk fesleğen
-1 çk kekik
-1 çk biberiye
-1 çk nane
-1/2 çk kimyon
-Üzeri için bir kaç yaprak taze fesleğen ve vegan parmesan peyniri

Yapılışı:
1) Mercimekler 2 sb su ile 20 dk haşlanır.
2) Ayrı bir kapta bezelye proteini üzerini geçecek miktarda sıcak su içerisinde yumuşayana kadar bekletilir.
3) İnce ince doğranan soğan ve sarımsak zeytinyağında 2 dk sotelenir.
4) Ardından domates sosu ve salçalar eklenip iyice karıştırılır.
5) Tuz ve diğer baharatlar ile bezelye proteini, beluga mercimeği ve sebze suyu eklenip kaynamaya bırakılır.
6) Derin bir tencerede spagetti bol tuz ile aldante haşlanır.
7) Sos arada karıştırılarak suyunu iyice çekmesi sağlanır.
7) Pişen spagetti tabağa alınır, bolonez sos ve üzerine bir kaç yaprak fesleğen ile servis edilir.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar