NASIL YAPILIR? : İrmik Helvasının Püf Noktaları

RSS
NASIL YAPILIR? : İrmik Helvasının Püf Noktaları



Tam kıvamında, dağılmayan, yumuşacık bir irmik helvasına kim hayır diyebilir? Güzel bir akşam yemeğinden sonra, hem sunumuyla hem de tadıyla kalpleri fethedeceğiniz bir irmik helvası için size birkaç önerimiz var!
 
1) İrmik helvasının koyu bir rengi olması için kısık ateşte güzelce kavurun. İyi kavrulmuş bir irmik helvası çok daha iyi bir kıvam alacaktır. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken şey, eşit bir şekilde kavrulması ve yanmaması için sürekli karıştırmak!

2) İrmik helvasının dağılmaması için az miktarda un kullanabilirsiniz.  

3) Hem lezzetini arttırması hem de daha iyi bir kıvamı olması için biraz pekmez kullanabilirsiniz.

4) Daha iyi bir kıvam için kullanacağınız şerbetin soğuk olmasına dikkat edin.

5) Yaptığınız irmik helvasının miktarına göre kullanacağınız su veya sütü eklerken kıvamı cıvık görünebilir. Korkmayın! Kısık ateşte güzelce piştikçe suyunu çekip nefis bir kıvam alacaktır.  

6) Sunum aşaması tamamen sizin hayal gücünüzle sınırlı! Ceviz, fındık, badem gibi kuruyemişlerle zenginleştirebilir, portakal kabuklarıyla irmik helvanızı sarabilir ya da biraz tarçın serpebilirsiniz. Bizim favorimiz ise, içerisine gizlenen dondurma ile ilk kaşıkta kalpleri fethetmek!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar