NE YENİR? : İlk Kaşıkta Kalpleri Fetheden İrmik Helvası

RSS
NE YENİR? : İlk Kaşıkta Kalpleri Fetheden İrmik Helvası


İrmik helvasının püf noktalarını iyice öğrendiğimize göre şimdi kolları sıvamanın zamanı! Sunumuyla, tadıyla ev halkının gözdesi olacak irmik helvasını bir de böyle deneyin.  

Malzemeler:

- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı irmik
- 1.5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- Sunum için 1 top sade dondurma

Tereyağını tencerenize ekleyin. Eridikten hemen sonra irmiği ilave edin. Kısık ateşte iyice kavurun. Renk aldıktan sonra yavaşça sütü ekleyin. Daha sonra şekeri ekleyin ve karıştırın. Sunum için bir kâsenin içerisini streç film ile kaplayın. İrmik helvasından bir miktar ekledikten sonra ortasına bir top dondurmayı koyun. Üzerine tekrar irmik helvasından ekleyin. Bir tabak ile kâsenin üzerini kapatıp ters çevirin. Üzerine biraz fındık biraz tarçın ekleyebilirsiniz.  Afiyet olsun!

Bu tarifin videosuna Instagram veya Youtube hesabımız üzerinden ulaşabilirsiniz.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar