Yemek Terapisi Projesi

RSS
Yemek Terapisi Projesi

Bugün sizlerle yolun başında, iki üniversiteli genç kadını tanıştıracağız, karşınızda "Yemek Terapisi" projesi ile İrem Tosun ve Ferruhan Seylan!

Önce bu yolculuğa nasıl başladığımızdan size biraz bahsedelim, bizim yolculuğumuz aslında biraz da Korona virüsü sayesinde başladı. Üniversite öğrencisi iki kız olarak evde kaldığımız bu süreçte dedik ki biz bir şey yapmalıyız. Sanırım biraz da standart bir iş yaşamı istemediğimizi ve bunca zaman ne kadar idealistlikten uzak, sadece başkalarının sözüyle bir yaşam yaşadığımızı fark ettik. Sonra incelemeye başladık ve hayatımızda olan her şeyi inceledik. Bu süreçte en çok fark ettiğimiz şey, yemeğin hayatımızdaki tartışılmaz yeri oldu. Yemek öyle bir şey ki, tükettiğinizde sizi hem fiziksel hem de psikolojik olarak etkileyebiliyor. Beslenme şekliniz aynı zamanda sizinle ilgili birçok şeyi anlatıyor sizi bir nevi tanımlıyor. Bu farkındalık sonrasında beslenmenin dolaylı ya da doğrudan  hayatımızı şekillendirişine tanık olduk ve bu bize büyük bir güç gibi geldi. Dedik ki, bu gücü kullanarak birçok insana sesimizi duyurup hayatlarına tatlı dokunuşlarda bulunabiliriz. Aslında biz uluslararası ticaret okuyoruz, geçen iki ayda hep grafik tasarım hem mutfak becerilerimiz hem de dijital platformları kullanmayı öğrendik. Her şeye sıfırdan başladık ama kafamızda bir hedef belirleyince, aslında yaptığın işin yorgunluğu bile tatlı geliyormuş insana onu da görmüş olduk. Yolun tabii ki başındayız ve geleceğe dönük yapmayı arzu ettiğimiz birçok projemiz var. Özellikle kafamızda çok fazla video içeriği belirledik fakat bunları hayata geçirmek için gerekli alt yapı ve malzemeleri daha bir araya getiremedik. Video içeriklerimizde bizi en çok heyecanlandıran nokta sosyal sorumlulukla yemeği bir araya getirdiğimiz bir içerik geliştirişimiz oldu. Günümüzde, yardıma muhtaç olan bunca insan varken bizlerin de bu duruma kayıtsız kalmaması gerektiğini ve yapacak olduğumuz sosyal sorumluluk projesi ile küçük de olsa onlara bir katkımız olacağını düşünüyoruz. Biz iyiliğin bulaşıcı olduğuna inanıyoruz ve bu içeriğimize hayata geçirebildiğimizde de umarım başta kendi çevremizden başlayan bir dalga şeklinde yayılan bir iyilik hareketi başlatmış oluruz.

Şimdi ise kurduğumuz markamız Yemek Terapisi’nin kimliğinden bahsetmek istiyorum;

Yemek Terapisi olarak, mutfağa karşı bakış açınızda çeşitli değişiklikler ve yeni zevkler yaratabilme niyetiyle hayatınıza giriyoruz.  Kullandığımız içeriklerle ve bunu sunuş tarzımızla sizin de fark edeceğiniz üzere biraz alışılmışın dışında görünüyoruz. Yeni girdiğimiz bu yolculukta gelecek için çok güzel hayallerimiz var size kısaca yaptıklarımızdan ve ileride yapmak istediklerimizden bahsetmek istiyoruz; öncelikle bizim içeriklerimizde sağlıklı yaşama dair hem kendinizi, bedeninizi hem de tükettiklerinizi tanımanızı sağlayacak çokça paylaşıma denk geleceksiniz çünkü bizi ailenizden birisi gibi görmeniz en temel isteğimiz. Acil durum yemeklerinden tutunda vegan/navegan karşılaştırmalı içeriklerimize ya da birlikte yapacağımız detox challengelarımıza kadar hayatınızın her adımında yanınızda  olmayı çok arzu ediyoruz. Yakında etkin hale gelecek YouTube kanalımızda dizi/film yemek tarifleri ve yeme kültürlerini inceleyeceğimiz videolarla da karşınıza çıkmayı planlıyoruz.

Yeme kültürünün, yemeğe bakış açılarının, yeme biçimlerinin veya yemek tariflerinin kitap incelemelerine ve yine aynı şekilde yemek temasının ele alındığı belgesel ve dizi incelemelerine de yer veriyor olacağız. İçeriklerimizde çoklu dil desteğine yer vererek hem ülkemiz yemeklerini başka toplumlara hem de diğer toplumların yemeklerini kendi toplumuza tanıtabilme arzusu içindeyiz. Son olarak hayata geçirmek istediğimiz yemek ve sosyal sorumluluğu bir araya getirmeyi planladığımız çok tatlı bir projemiz var. Çok detay vermek istemiyoruz çünkü biraz da sürpriz olsun istiyoruz ama özellikle YouTube’da etkin kitleye ulaştığımızda hayata geçirmek için can attığımız bir proje şimdilik bu kadarını söyleyelim :) Sizi de yanımızda görmekten büyük bir mutluluk duyarız. Her tadımız neşe olsun...

Instagram sayfamız @yemekterapisiiscoming ve @foodtheraphyglobal 

YouTube sayfamız : https://www.youtube.com/c/HechaTurkiye/videos

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar