Uzakdoğu Usulü Tavuk

RSS
Uzakdoğu Usulü Tavuk

 

Malzemeler

2 yemek kaşığı susam yağı

2 yemek kaşığı zeytinyağı/sıvıyağ

3 yemek kaşığı istiridye sos

2 yemek kaşığı soya sos

2 adet tavuk göğüs

1 tatlı kaşığı nişasta

1 adet havuç

1 adet pırasa

1 adet kapya biber

Hazırlanışı

Tavuklar altın renginde olacak, üzerinden sosları iştahla akacak!

Hecha demir döküm wok tavada 1 kaşık susam yağı ve 1 kaşık kızartma yağını karıştırın. Havuçları, pırasaları ve kapya biberini uzunlamasına ince dilimler halinde kesin ve sertlik sıralamasına göre tavaya atın. Üzerlerinde 1 yemek kaşığı istiridye sos gezdirip sotelemeye devam edin. Daha sonra 1 yemek kaşığı soya sos ilave edin ve 4-5 dakika sonra ocaktan alın. Elde ettiğiniz bu sebze karışımını dilerseniz çin böreğinin içinde de kullanabilirsiniz ama şimdilik bir tabağa alın.

Yine bir wok tavada kalan susam yağı ve kızartma yağını karıştırın. Şiş şeklinde kestiğiniz tavukları bu yağa atın ve sotelemeye başlayın. 1 yemek kaşığı istiridye sos ilave edin ve birkaç dakika daha soteleyin. 1 yemek kaşığı soya sosu ilave edin ve 1-2 dakika daha soteleyin. En son olarak 1 tatlı kaşığı nişasta ile bağlayın.

Tavukları önceden hazırladığınız sebze karışımının üzerine yerleştirin ve servis edin.

Şef Yağız İzgül

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar