Şef Sinan Büdeyri Tarifi ile Hecha Tava Böreği

Akşamüzeri çayın yanında ya da kahvaltıda; öğün fark etmeksizin, sıcacık çıtır çıtır bir böreğin verdiği keyif paha biçilemez!
Hecha demir döküm tavada kolayca yapabileceğiniz bu tarif ile tüm misafirlerinizden övgüler toplamaya hazır olun.
Malzemeler:
- 2 orta boy patates
- 200 gram kaşar
- 5 yaprak yufka
- 1 yumurta
- 1 bardak zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 demet maydanoz
- Yarım demet nane
- Kimyon
- Kırmızıbiber
- Tuz
- Susam
- Çörek otu
Yapılışı:
- Hecha döküm sos tenceresinde patatesleri sarımsak, zeytinyağı ve az su ile pişirin.
- Sonrasında yumuşayan patatesleri baharatları da ekleyerek püre haline getirin.
- Tereyağını bir fincanda eritip içerisine yumurta ve zeytinyağını ekleyin. Tava tostu için fırına da girebilen ve ısı tutabilen Hecha döküm tavanızın altını bununla yağlayın.
- Üzerine yufkaları serin. Yufkaların arasına da yumurtalı yağlı karışım, baharatlı patates, taze baharatlı kaşar rendesi koyun.
- Böreği sıkı sıkı kapatıp üzerini de yağlayın. Sonrasında 170 derece fırında pişirin.
Afiyet olsun!
TARİFİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0