Şef Sinan Büdeyri Tarifi ile Hecha Tava Böreği

RSS
Şef Sinan Büdeyri Tarifi ile Hecha Tava Böreği

 

Akşamüzeri çayın yanında ya da kahvaltıda; öğün fark etmeksizin, sıcacık çıtır çıtır bir böreğin verdiği keyif paha biçilemez!

Hecha demir döküm tavada kolayca yapabileceğiniz bu tarif ile tüm misafirlerinizden övgüler toplamaya hazır olun.

Malzemeler:

  • 2 orta boy patates
  • 200 gram kaşar
  • 5 yaprak yufka
  • 1 yumurta
  • 1 bardak zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet nane
  • Kimyon
  • Kırmızıbiber
  • Tuz
  • Susam
  • Çörek otu

 

Yapılışı:

  1. Hecha döküm sos tenceresinde patatesleri sarımsak, zeytinyağı ve az su ile pişirin.
  2. Sonrasında yumuşayan patatesleri baharatları da ekleyerek püre haline getirin.
  3. Tereyağını bir fincanda eritip içerisine yumurta ve zeytinyağını ekleyin. Tava tostu için fırına da girebilen ve ısı tutabilen Hecha döküm tavanızın altını bununla yağlayın.
  4. Üzerine yufkaları serin. Yufkaların arasına da yumurtalı yağlı karışım, baharatlı patates, taze baharatlı kaşar rendesi koyun.
  5. Böreği sıkı sıkı kapatıp üzerini de yağlayın. Sonrasında 170 derece fırında pişirin.

 

Afiyet olsun!

 

TARİFİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar