Döküm Tencerede Nohut Nasıl Pişirilir?

RSS
Döküm Tencerede Nohut Nasıl Pişirilir?

 

Hecha döküm tencereniz ile çok kolay görünen nohut pişirmeyi bile püf noktalarıyla bambaşka bir boyuta taşıyabilirsiniz!

Şef Ceyda Artun’un adım adım anlattığı güzel tarifi ile yepyeni bir nohut pişirme deneyimine hazır olun…

 

Yapılışı:

  • İlk olarak nohutları suda bir gece bekleterek başlayın. Bu işlem nohutların fitik asitten arınmasını dolayısıyla sindiriminin çok daha kolay hale gelmesini sağlıyor. Aynı zamanda pişim süresine de olumlu etki ediyor.

  • Nohutları sade değil aromatikler ile pişirin. Böylece nohutları ister sade ister bir yemek veya humusta kullanacak olalım tüm lezzetler içlerine hapsolmuş olacak. (Aromatikler: soğan, sarımsak, limon kabuğu, defneyaprağı, kimyon tohumu, tane karabiber, hardal tohumu, maydanoz, dereotu, nane, acı biber.)

  • Nohutların üzerine aromatikleri ekledikten sonra suyunu ve bolca tuzu ekleyin. Üzerini kaplayacak kadar zeytinyağını da ilave edin.

  • Döküm tencere sayesinde nohutlarınızı dengeli bir ısıda kısık ateşte uzun sürede pişirebileceksiniz. Bu şekilde nohutlarınız patlamayacak ve tüm aromayı emecek.

 

 

  • Nohutlar pişme süresini tamamlamaya yakınken tekrar tuzlayın ve 1/4 kap kadar üzüm veya elma sirkesi ekleyin. 5-10 dakika daha nohutlar istediğiniz yumuşaklığa gelene kadar pişirin.

  • Nohutlar piştikten sonra onlarla istediğinizi yapabilirsiniz ama aslında bu haliyle, en güzel halinde! Suyundaki aromaları kaçırmamak adına suyu ile birlikte bir tabağa alıp, tahin sos, aromatikler ve soğan turşusu ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

 

TARİFİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar