Hecha’dan Ramazan Menüsü | 4. Hafta

RSS
Hecha’dan Ramazan Menüsü | 4. Hafta

 

Hecha ile en bereketli, en lezzetli ve en renkli sofralarda buluştuğumuz bir Ramazan ayının daha sonuna geldik. 

Ramazan boyunca her hafta birbirinden nefis tariflerin bulunduğu menüleri sizlerle paylaştık. Bu hafta paylaşacağımız menü ile sevdiklerinize unutamayacakları bir bayram sofrası hazırlayabilirsiniz.

Şimdiden sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmenizi dileriz!

 

Fırında Mantar Çorbası

Şef Ceyda Artun’un bu tarifi ile mantar çorbasının bambaşka bir haliyle tanışacaksınız!

Bu tarif aslında tam da üşengeçlere göre… Hem kolay hem de sunumu çok şık olan fırında mantar çorbasını Hecha döküm tencerenizin lezzet farkı ile mutlaka denemenizi tavsiye ederiz.

 

Malzemeler:

  • Zeytinyağı
  • Karışık mantar (Kestane ve kültür mantarı kullanabilirsiniz.)
  • 1 kırmızı soğan
  • Taze zerdeçal (İşaret parmağı kadar)
  • 3-4 diş sarımsak
  • Taze kekik
  • Taze biberiye
  • Hardal tohumu
  • Sebze suyu
  • Tuz karabiber

 

Yapılışı:

  1. Mantar, zeytinyağı, soğan, sarımsak ve zerdeçalı 205 derece fırında her şeyin rengi değişene kadar pişirin.
  2. Hecha tencerenizi fırından alın, sebze suyu ile deglaze edin, aromatikleri de ekleyip 30 dakika daha pişirin.
  3. Sürenin sonunda her şeyi blender yardımı ile pürüzsüz olana kadar karıştırın.
  4. Üzerini sevdiğiniz bir krem peyniri sulandırarak veya krema ile süsleyebilirsiniz.

 

TARİFİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN!

 

Döküm Tencerede Haşlama İçli Köfte

Kızartmaya alternatif olarak yapabileceğiniz Hecha döküm tencerede haşlama içli köfte bayram sofralarınıza lezzet katacak!

Tüm püf noktalarını vereceğimiz bu tarif ile dağılmadan, çatlamadan nefis içli köfteler hazırlayabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 5 adet soğan
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım kilo kıyma
  • Yarım demet maydanoz
  • 50 gram ceviz
  • Tuz, karabiber, reyhan

Dış Harcı İçin,

  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 2-2.5 su bardağı ılık su
  • 1 yumurta
  • 2 tatlı kaşığı un
  • Tuz

 

Yapılışı:

  1. Soğan ve maydanozu ince ince kıyın. Hecha tencerenize tereyağını ilave edip ve soğanları kavurmaya başlayın.
  2. Ardından kıymayı da ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurun. Kıyılmış cevizi, reyhan, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanozu da ilave edip kavurma işlemine devam edin.
  3. Dış harcı için, geniş bir kaseye bulgur ve irmiği ilave edin. Üzerlerine ılık su ve biraz tuz koyarak karıştırın. Streç film ile kapatarak harcı yarım saat kadar dinlenmeye bırakın.
  4. Harç dinlendikten sonra üzerine yumurtayı kırıp unu da ilave edin. Elinizi tuzlu su ile ıslattıktan sonra şişmiş olan bulgur harcını yoğurmaya başlayın. Dağılmadan oyabiliyorsanız kıvamına ulaşmış demektir.
  5. Hamuru ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp içini oyun. Oyduktan sonra kıymalı harç ile doldurun. Elinizi ıslatarak ağzını kapatın ve yuvarlayarak şekil verin.
  6. Köfteleri Hecha tencerenize alıp tuzlu suda kaynatın. Bu esnada dağılmasını önlemek için biraz limon suyu ilave edebilirsiniz. Tek seferde 4-5 köfteden fazla atmayın.
  7. Servis etmeden önce, içli köftelerin tereyağında kızdırdığınız pul biberi gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun!

 

Pancar Salatası

Ana yemeğe eşlik edecek hafif bir salata mı arıyorsunuz?

İşte bu leziz pancar salatası tarifi tam size göre!

Malzemeler:

  • 2 adet pancar
  • 4 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 diş sarımsak
  • Ceviz
  • Maydanoz
  • Tuz, karabiber

 

Yapılışı:

  1. Pancarları temizleyip doğradıktan sonra Hecha demir döküm tavanıza alın.
  2. Orta ateşte suyunu salıp ardından çekene kadar kavurun.
  3. Pancarları soğuması için bir kenara alın.
  4. Bir kâsede yoğurtları, rendelediğiniz sarımsakları, tuz ve karabiberi çırpın.
  5. Soğuyan pancarları yoğurt karışımına ekleyip karıştırın. Üzerini kıyılmış ceviz ve maydanoz ile süsleyin.

 

Sütkeri Tatlısı

Güzel bir akşam yemeği sonrası çayın yanına hafif ve lezzetli bir tatlı ile kapanışı yapmak gibisi var mı?

Süt helvası da denen meşhur Osmanlı tatlılarından sütkeri tatlısını Hecha döküm tencerenizde kolayca yapabilirsiniz.

Malzemeler:

  • 2 su bardağı toz şeker
  • 2 litre süt
  • 160 gram un
  • 200 gram tereyağı
  • 30 gram nişasta
  • 20 gram vanilya

 

Yapılışı:

  1. Toz şeker, vanilya ve sütü bir kaseye alıp ilave karıştırın.
  2. Hecha tencerenize tereyağını alın. Üzerine un ve nişastayı ekleyip kavurun.
  3. Kavurduktan sonra hazırladığınız süt karışımını da ekleyip çırpma teli yardımı ile kaynayana kadar karıştırın.
  4. Mini güveçlerinize porsiyonlayın ve oda sıcaklığında 10-15 dakika kadar soğumaya bırakın.
  5. 250 derecelik fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Üzerine tarçın veya Antep fıstığı ilave ederek servis edebilirsiniz.

 

 

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar