Şef Ceyda Artun Tarifi ile Socca Krep

RSS
Şef Ceyda Artun Tarifi ile Socca Krep

 

Pazar kahvaltılarında krep sizin için de vazgeçilmez mi? O halde hem glütensiz hem de vegan socca krep tarifimizi mutlaka denemelisiniz!

Glutensiz tarifler genelde normallerine göre daha uğraştırıcı ve zor olmalarıyla ünlüyken bu klasik fransız sokak yemeği olan “socca krep” oldukça az malzemeli ve kolay.

Temelde tek ihtiyacınız olan nohut unu, su ve tuz. Biraz kabartma tozu daha yumuşak yapılı bir krep elde etmenizi de sağlayacaktır. Sonrasında dilediğiniz gibi en sevdiğiniz sebzeler ve soslarla servis edebilirsiniz.

Malzemeler:

  • 2 kap (220 gram) nohut unu
  • 1/2 çay kaşığı (2,5 gram) kabartma tozu
  • 1 çay (8 gram) kaşığı tuz
  • 1,5 kap (330 gram) su
  • 1/2 limon suyu
  • 1 çay kaşığı (3 gram) sumak

 

Yapılışı:

  1. Kuru malzemeleri karıştırın ve yaş malzemeleri ekleyerek pürüzsüz olana kadar çırpın.

  2. Karışımınız 10 dakika kadar dinlenirken birlikte servis etmek istediğiniz sos ve sebzelerinizi hazırlayın çünkü kreplerinizi sıcak yemek isteyeceksiniz.

  3. Hecha döküm tavanızı ısıtın ve cömertçe yağlayın. Nohut unlu karışımımızda yağ olmadığı için yağı rahatlıkla çekecektir.

  4. Sıcak tavanıza ince bit katman halinde dökün. Baloncuklar oluşmaya başladıysa ve tavadan ayrılıyorsa pişmiş demektir. Diğer yüzünü de pişirin ve hayal gücünüzce süsleyip servis edin.

 

Afiyet olsun!

 

TARİFİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar