Ev Yapımı Katkısız Jelibon Nasıl Yapılır?

Çocuklar ve içindeki çocuk daim olanlara, Hecha'dan ev yapımı, sağlıklı jelibon tarifi.
20 cm tencere kullanılmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz,
https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-kucuk-boy-tencereler
Malzemeler
3 Kaşık sığır jelatini ya da bitkisel jelatin
Silikon buz kalıbı
2 yemek kaşığı şeker/akçaağaç şurubu ya da bal
1 su bardağı meyve suyu, limonata, hindistan cevizi suyu (Herhangi bir sıvı.)
Yapılışı
Dilediğiniz sıvıyı, tatlandırıcıyı ve jelatini 20 cm küçük boy Hecha tencereye ekleyin, kısık ateşte sürekli karıştırırak jelatini iyice eritin. Jelatin tamamen eriyince silikon buz dolabı kalıplarına dökün ve buzdolabında soğumaya bırakın.
Evde hazırladığınız Jelibonlar, gönül rahatlığıyla yenmeye hazır.
Çocuklarınıza ve sizlere afiyetler dileriz!
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0