Şef Sercan Çam Tarifi ile Tek Tencerede Lazanya
Hem pratik hem lezzetli tarifler mi arıyorsunuz? O halde Hecha ile tek tencere tarifler tam size göre!
Şef Sercan Çam’ın hem sosunu hem lazanyayı aynı tencerede yaparak bulaşık bile çıkarmayacağınız bu nefis tarifini mutlaka denemelisiniz. Ocakta başlayıp fırında biten tariflerin Hecha ile kolaylığını ve lezzet farkını bir kez daha keşfedeceksiniz.
Malzemeler:
- 10-11 yaprak lazanya
Bolonez sos için;
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 1 adet havuç
- 2 adet köy biberi
- 2 sap kereviz
- 350 gram dana kıyma
- 1 su bardağı domates rendesi
- 1 su bardağı su
- 1/2 su bardağı krema
- Tuz
- Taze çekim karabiber
Üzeri için;
- Lor peyniri
- Kaşar peyniri
Yapılışı:
- İlk olarak lazanya yapraklarını oda sıcaklığındaki suda 15-20 dakika bekletin. Bu sayede taze makarna gibi yumuşayacaklar.
- Sebzeleri yemeklik kıyın. Önceden ısıttığınız Hecha döküm tencereye zeytinyağını dökün. Soğanı ve sarımsağı ekleyip 1-2 dakika kavurun.
- Kıymayı ekleyin. Kaşıkla eze eze suyunu salıp çekene kadar kavurmaya devam edin. Sebzeleri de ilave edin. Sonrasında domates püresi, su, tuz ve karabiberi ekleyip ağzı kapalı bir şekilde sosu pişirin.
- Sos pişince kremayı ve doğradığınız lazanya yapraklarını ekleyin. Bir iki kez karıştırıp tencerenizi ocaktan alın. Lor peyniri ve rende kaşar peynirini serpin.
- Önceden ısıtılmış 195 derece fırında üzeri hafif renk alana kadar pişirmeye devam edin. Lazanyanız hazır. Soğutmadan servis edebilirsiniz!
TARİFİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0