Döküm Tencerede Patlamış Mısır Nasıl Yapılır?

RSS
Döküm Tencerede Patlamış Mısır Nasıl Yapılır?

 

Her zaman söylediğimiz gibi, Hecha’da yapabilecekleriniz sadece hayal gücünüz ile sınırlı.

Hecha döküm tencerenin en önemli özelliklerinden biri yüksek sıcaklıklara kısa sürede çıkıp ısıyı uzun süre muhafaza etmesidir. Bu özellikten faydalanarak evinizde en lezzetli ve pratik bir şekilde mısır patlatmanın püf noktalarını adım adım sizlerle paylaşıyoruz.

Harika bir film gecesinin en lezzetli eşlikçisini gelin birlikte hazırlayalım!

 

  1. Hecha demir döküm tencerenizi ocağa alın. İçerisine 3 adet mısır tanesini atıp kapağını kapatın. Böylece diğer mısırları koymadan önce tencerenizin gerekli ısıya hızlı bir şekilde ulaşmasını sağlayacaksınız.

  2. Tencerenize koymuş olduğunuz mısırlar patladıktan sonra onları tencereden alın.

  3. Hemen 1 su bardağı mısır ve 3 yemek kaşığı kadar fındık ya da zeytinyağını ilave edip güzelce karıştırın. Daha sonra tencerenizin kapağını ve ocağın altını kapatın. 30 saniye kadar bekleyin.

  4. 30 saniyeden sonra ocağın altını tekrar açın ve tencerenizin kapağını su buharı çıkabilecek şekilde aralayın. Kontrollü bir şekilde takip edin. Tüm mısırlar patladıktan sonra tencereden başka bir kaba aktarıp sıcakken tuzlayabilirsiniz.

 

Afiyet olsun!

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar