Sporcu Tavuğu

RSS
Sporcu Tavuğu

28 cm düz yuvarlak tava kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-28-cm-duz-yuvarlak-tavalar

Malzemeler

2 adet göğüs tavuk
2 sap biberiye
1 tatlı kaşığı kimyon tohum
1 tatlı kaşığı rezene tohum
1 tatlı kaşığı karabiber tane
1 tatlı kaşığı pul biber
1 demet roka
1 kırmızı soğan
1 bardak çeri domates
Zeytinyağı

Yapılışı

Buzdolabı poşetinin içine zeytinyağı, baharatlar, tuz ve biberiye yaprakları konulur.
Göğüs tavuklar ortadan ikiye açmak sureti ile kesilip bu poşetin içine koyulur, 3-4 dakika elle yumuşak masaj yapılır daha sonra buzdolabına konulur. Buzdolabında 1 saat bekletildikten sonra çıkarılıp oda sıcaklığına getirilir.
Bir yandan döküm tava orta sıcaklıkta ısıtılır.
Çeri domatesler Hecha sosluk yardımı ile zeytinyağında 1 dakika kavrulur. Kırmızı soğanlar piyazlık doğranır ve roka ile birlikte tabaklara konur.
Isınması tamamlanan döküm tavaya tavuklar konulur ve çevirilerek 6-8 dakika pişirilir.
Sağlıkla yenecek bir lezzet olan sporcu tavuğunuz hazır! 

Şef Yağız İzgül

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar