Tavuk Dolgulu Cannelloni

RSS
Tavuk Dolgulu Cannelloni

Konuklarınıza hazırladığınız binbir çeşit sofraların yeni favorisi tavuk dolgulu cannelloni! Hem pratik, hem leziz tarif Şef Yağız İzgül’den sizlere.

Malzemeler

6 adet lazanya yaprağı

750 gr tavuk göğsü kıyma

1 adet büyük soğan

3 su bardağı tavuk suyu

1-2 yaprak adaçayı

Rende Mozzarella

2 yemek kaşığı zeytinyağı

Tuz

Hazırlanışı

Davet sofralarında bir İtalyan

Cannelloni’lerin iç malzemesi olarak bir çeşit tavuk dolgusu yapacağız. Bunun için bir sote tavasında zeytinyağını ısıtın ve küp şeklindeki soğanlar ile ince kıyılmış adaçayı yapraklarını ekleyin. Bu şekilde 4-5 dakika kavurduktan sonra tavuk kıymasını ilave edip 15 dakika daha pişirin.

Bu arada kuruma ihtimaline karşı tavuk suyu eklemeniz gerekebilir. Tavuk suyunuz yoksa, normal su da kullanabilirsiniz.

Fırını 180 dereceye getirin.

Her bir lazanya yaprağını önce 1 dakika haşlayın. Sonra ortasına tavuk dolgusunu koyun ve dürüm şeklinde kıvırın. Alt kısmı açılacaktır, bu kısmını tepsinin üzerine getirin.

Bir fırın tepsisini biraz yağ ile sıvayın ve cannelloni’leri dizin. Üzerlerine ısıttığınız fırında 30 dakika renk alıncaya kadar pişirin. Fırından çıktığı gibi servis yapın.

Lezzet önerisi

İtalya’nın sevilen lezzetlerinden biri olan cannelloni’yi damak zevkinize göre farklı iç malzemeleri ile hazırlayabilirsiniz. Özellikle ıspanak çeşitlemeleri çok lezzetlidir, ıspanaklı peynirli ve ıspanaklı domates soslu cannelloni’yi de konuklarınız için hazırlamayı düşünebilirsiniz.

Şef Yağız İzgül

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Cengiz HAN
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar