Hecha'dan Sevgililer Günü Menüsü

RSS
Hecha'dan Sevgililer Günü Menüsü

 

Aşıkların heyecanla beklediği o gün geldi! Sevdikleriniz ile güzel bir gün geçirmeye bahane olacak bu 14 Şubat Sevgililer Günü’nde evde olmayı tercih edenlerden misiniz?

Hecha ile restoran şıklığında bir sofrayı evinizin konforunda hazırlamanız mümkün. Gelin, birlikte güzel bir Sevgililer Günü menüsü hazırlayalım.

 

Döküm Tencerede Kuşkonmaz Çorbası Tarifi

Güzel bir kutlama yemeğinin başlangıcında, özellikle bu soğuk günlerde, sıcacık bir çorba olmadan olmaz! Bu özel akşam için farklı bir çorba tarifi denemeye ne dersiniz?   

Üstelik siz keyifle sohbet ederken Hecha’larınız sayesinde çorbanız uzun süre sofranızda sıcacık kalmaya devam eder.

Malzemeler:

  • 400 gram kuşkonmaz
  • 1 adet pırasa
  • 50 gram tereyağı
  • 120 gram ekşi krema
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • 20 gram kavrulmuş badem (Tercihen, süslemek için.)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2 su bardağı sıcak su

Yapılışı:

  1. Tereyağını Hecha döküm tencerenize alıp doğranmış kuşkonmaz ve pırasayı ekleyin. Orta ateşte 5 dakika kadar soteleyin.
  2. Unu ilave edip 3 dakika daha kavurmaya devam edin. Sıcak suyu ekleyip 10 dakika pişirin.
  3. Tuz, karabiber ve ekşi kremayı ekleyip karıştırın ve ocağın altını kapatın.
  4. Çorbanızı blender'dan geçirin.
  5. Servis aşamasında dilerseniz üzerini kavrulmuş bademlerle süsleyin.

 

İki Tava Arası Tekniği ile Izgara Mantar Biftek Tarifi

Ceyda Artun’un tarifi ile özellikle bitki temelli beslenenler için harika bir ana yemek olacak ızgara mantar biftek, Hecha’larınızın farkını bir kez daha anlayacağınız iki tava arası tekniği ile yapılıyor.

Döküm tavada sadece eti değil her şeyi en lezzetli hali ile pişirebileceğinizin kanıtı bu tarifi Sevgililer Günü yemeğiniz için mutlaka denemenizi öneriyoruz.

Malzemeler:

  • 1 demet istiridye mantarı (Birbirine bağlı demet olmalı.)
  • Sıvı yağ (Ayçiçek yağı kullanıldı.)
  • 1 kap en sevdiğiniz barbekü sosu
  • 2 kap bira veya sebze suyu
  • BBQ rub (Baharat karışımı.)
  • 3 yemek kaşığı esmer şeker
  • 5 çay kaşığı karışık toz biber (İsli paprika ve acı toz biber kullanıldı.)
  • 2 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 1 çay kaşığı soğan tozu
  • Tuz, Karabiber

Yapılışı:

Hecha döküm tavanızı ısıtın. Mantarlarınızın altında sadece talaşlı kısımları kesin ama mantarları birbirinden ayırmayın. Sıcak tavanıza yağ gezdirin ve dağıtın. Mantarlarınızın sap kısmı aşağıya gelecek şekilde yerleştirin. Mantarların üzerine ikinci bir döküm tava ile bastırın. Mantarın tüm suyunu salıp tekrar çekmesini bekleyin. Bir kâsede bira ve barbekü sosunuzu karıştırın. Arada açıp mantarları hafif hafif kımıldatabilirsiniz. Suyunu çekince biraz daha yağ ilavesi yapın, tuzlayın, BBQ rub gezdirin ve çevirin. Üstte kalan yüzü tekrar tuz ve baharatlayın, bir kez daha çevirin. Mantarlar iyice birbirine yapışmış ve güzelce renk almış olmalı. Bu aşamada mantarları biralı barbekü sosunuzun içine atın ve en az 15 dakika, vaktiniz varsa 1 gece bekletin. Fırınınızı 190 dereceye ısıtın. Izgara tavanızın içine yağlı kâğıt serin. Mantarları fırında 10-15 dakika pişirin. Hecha kesme tahtanıza alıp dilimleyin ve üzerine biraz daha barbekü sos sürün. Üstüne taze soğan veya maydanoz da gezdirebilirsiniz. Yediğinizin et değil mantar olduğu gerçeğine inanın!

Tarifin videosunu izlemek için tıklayın!

 

Döküm Tencerede Vişneli Ayva Tatlısı Tarifi

Güzel bir akşam yemeği sonunda nefis bir tatlı ile finali yapmaya bayılıyoruz.

Hecha demir döküm tencerenizde lezzetine lezzet katarak yapacağınız vişneli ayva tatlısı tarifimiz ile bu Sevgililer Günü unutulmaz olmaya aday!

Malzemeler:

  • 2 Adet Ayva
  • 8 Yemek Kaşığı Toz şeker
  • Yarım Su Bardağı Vişne suyu
  • 1 Tutam Hibiskus
  • 1 Adet Tarçın çubuğu
  • 6 Adet Karanfil

Yapılışı:

Hecha demir döküm tencerenizi ocağa alın ve ayva haricindeki diğer tüm malzemeleri koyup şerbet gibi hazırlayın. Şerbet kaynarken ayvaları ortadan ikiye bölüp kabuklarını soyun. Çekirdek kısımlarını oyun. Ayva kabuklarınızı ve çekirdeklerinizi de şerbetin içine koyup kaynatın. Şerbet kaynadığında kısık ateşe alın ve ayvaların çukur olan kısımları altta kalacak şekilde tencerenize yerleştirip kapağını kapatın. Ara ara kaşık ile ayvaların üstüne şerbetin suyunu döküp ayvaların üzerine de renk aldırın. Ayvaların altta kalan kısmı renk aldıktan sonra çevirin ve diğer tarafını da renk alana kadar pişirin. Yine ara ara ayvaların üzerine şerbetin suyundan dökün. Kısık ateşte 40-45 dakika sonrasında kontrollü pişirmeye dikkat edin. Yeterli yumuşaklığa geldiğinde ocaktan alın. Soğuduktan sonra üzerini dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz. Biz kaymak ile servis etmeyi tercih ediyoruz.

Afiyet olsun!

 

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar