Antrikot Burrito Yanında Fırın Bebek Patates ve Sour Cream Sos

RSS
Antrikot Burrito Yanında Fırın Bebek Patates ve Sour Cream Sos

 

Döküm tavanın şefler için ayrı bir yeri vardır. Özellikle de et pişirirken yüksek ve süreli ısıya, etin tavaya tutunmasına ve iyi bir mühür yapabilmek için de iyi ısı iletimine ihtiyacınız olacak.

Hecha ile siz de kendi evinizin şefi olabilirsiniz! Döküm tavanızın farkını bir kez daha anlayacağınız Sinan Budeyri'nin tarifi ile akşam yemeği sofralarında alacağınız övgülere hazır olun.     

Malzemeler:

  • 120 gram kalın dilim (2 cm) antrikot
  • 300 gram bebek patates
  • 1 orta boy soğan
  • 5 adet acı chili biberi
  • 5 adet yeşil sivri biber

Sour cream sos için:

  • 250 gram süzme yoğurt
  • 50 gram labne
  • 1’er çay kaşığı baharat (Toz kişniş, pul kırmızı biber, kimyon, rezene, toz sarımsak, toz soğan)

Yapılışı:

2 cm kalınlığında antrikotları 30 dakika önce dolaptan çıkarın. Sonra kurutup oda ısısına getirin. Hecha tavanızı iyice ısıttıktan sonra eti mühürleyerek iki tarafı da kızarana kadar pişirin. Etin her tarafını 3 buçuk dakika pişirerek orta dereceye ulaşabilirsiniz.  Süreyi azaltarak veya arttırarak pişme derecesini değiştirebilirsiniz.  Dışı kızarmış içi ise yumuşak ve telve gibi olması için bebek patatesleri Hecha tencerenize alıp önce tuzlu suda haşlayın. Sonrasında suyunu süzüp aynı tencere ile fırın atın. Fırına atmadan önce sırasıyla zeytinyağı, toz sarımsak, kekik, kimyon, tuz ve karabiberi ekleyin. Sour cream için 2 kaşık süzme yoğurt, 1 kaşık labne ve yarım çay bardağı zencefilli limon suyunu kasede karıştırın. İsteğe göre tuz ve karabiber de ekleyebilirsiniz. Son olarak tavada et ile birlikte pişirdiğiniz ızgara acı, tatlı biberleri ve karamelize ettiğiniz soğanları ılık bir lavaş ekmeğinin içerisinde birleştirin. Miktarları dilediğiniz gibi değiştirebilirsiniz. Afiyet olsun!

Tarifin Videosuna Ulaşmak İçin Tıklayın.

 

Döküm Tavada Et Nasıl Mühürlenir?

Evde et pişirmenin en verimli yolu kuşkusuz güzel bir döküm tavadır!

Mühürleme işlemi ise etin lezzetinin içinde kalmasını sağlamak amacıyla yapılır. Birçok tarifiniz için kullanabileceğiniz mühürleme işlemini birkaç püf noktaya dikkat ederek kolayca yapabilirsiniz.  

 

  • Hem yumuşak hem de lezzetli bir sonuç için et seçerken bonfile ya da antrikot tercih edebilirsiniz.
  • Eti 2-3 cm kalınlığında dilimleyerek mühürleme işleminin daha kolay olmasını sağlayabilirsiniz.
  • Tavanızı yağlamayı tercih edebileceğiniz gibi etinizin üst ve alt kısmını da ayçiçek yağı ile yağlayıp tavaya alabilirsiniz.
  • Hecha döküm tavanızı ocağa koyun. 5 dakika kadar kısık-orta ateşte kademeli olarak iyice ısı almasını sağlayın. Hazır olup olmadığını kontrol etmek için tavanızın hem ortasına hem kenarlarına su damlatın. Her iki tarafta da eşit şekilde buharlaşıyorsa hazır demektir.
  • Eti tavaya koyduktan sonra 2 buçuk dakika kadar hiç dokunmadan pişmesini bekleyin. Daha sonra diğer tarafını da çevirip aynı şekilde pişirin. Pişme derecesi tercihinize göre bu süreyi uzatabilir veya kısaltabilirsiniz.

 

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar