Patates Satın Alma ve Saklama Kılavuzu
Patatesler, mutfaklarımızda en çok kullandığımız malzemelerdendir. Krep ve güveçlerden, çorbalara ve garnitürlere kadar her yemeğe lezzet veren patatesin en iyilerini bulmak için marketlerde derin bir araştırmaya çıkmalıyız.
Ne tür bir patates alacaksanız, her zaman en iyi patatesi seçmenize ve eve döndüğünüzde uzun süre muhafaza etmenize yardımcı olacak bazı evrensel ipuçları vardır.
En iyi patatesleri seçmek için görme ve dokunma duyunuzdan faydalanın.
Görme ve dokunma duyusu, en iyi patatesleri seçmek için kullanabileceğiniz en önemli iki duyudur. Patateslerin sağlam ve erken bozulma belirtisi olan yumuşaklıklar, lekelerden arındırılmış olmalıdır. Buruşuk, yeşil bir renk tonu olan veya filizler, çürükler, çatlaklar veya lekeler içeren çapaklardan kaçının. Kaliteli patatesler seçmek, raf ömrünü uzatmanın ilk adımıdır. İkincisi uygun depolama.
Filizlenmiş patatesleriniz için endişelenmeyin.
Patatesleriniz filizlenmeye başlarsa endişelenmeyin. Yine de tamamını yiyebilirsiniz. Sadece filizleri temizlemeniz gerekmektedir.
Patatesleri karanlık, serin ve kuru bir yerde saklayın.
Patateslerin saklanması raf ömrünü uzatır ve erken bozulmayı önler. Mutfağın en serin yerinde saklanan patatesleri kuru bir yerde, güneş ışığından uzak ve iyi bir havalandırma ile muhafaza edin. Bir kağıt torba veya büyük bir kase idealdir çünkü bol miktarda hava sirkülasyonuna izin verirler.
Patatesleri plastik bir torbada veya nemi hapsedebilen, patateslerin daha çabuk bozulacağı nemli bir ortam yaratabilecek kapalı kaplarda saklamamalısınız. Daha hızlı filizlenmeye ve bozulmaya neden olabilecek muz ve elma gibi yiyeceklerden uzak tutmalısınız.
Patatesler 10-15 derece sıcaklıkta aylarca muhafaza edilebilir. Ancak evlerimizde bu alanı bulmak zor olabilir, çünkü oda sıcaklığından daha soğuk ancak buzdolabından daha sıcaktır. Patatesleriniz için yapabileceğiniz en iyi şey, onları mutfağınızın en serin yerinde tutmaktır.
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0