Karakılçık Bulgurlu Tavuk Kapama
Bu tarifte 28 cm sığ tencere kullanılmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-buyuk-boy-sig-tencereler
Malzemeler
4 adet baget
1 su bardağı karakılçık bulguru
1 ufak soğan
1 ufak diş sarımsak
3-4 adet biber
4 defne yaprağı
1 yemek kaşığı domates sosu
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı zeytinyağ
Tuz
Karabiber
Tavuk sos için:
1 tatlı kaşığı salça
Biraz tavuk suyu
Biraz yağ ve kekik
Hazırlanışı
Bagetleri tencereye koyun 4 su bardağı su, biraz tuz, tane karabiber ile 30 dakika haşlayın,
Soğanı ve sarımsağı ufak ufak doğrayın.
Hecha sığ tencereyi ısıtın. Yağ, soğan ve sarımsağı biraz kavurun.
Sonra ufak doğranmış biberi de ekleyip karıştırın.
Salça ve domates sosunu ekleyin.
En son bulgur ve baharatları koyup güzelce karıştırın ve ocağın altını kapatın.
Bagetleri pilavın üzerine yerleştirin. Kenarlarına defne yapraklarını koyun.
1,5 bardak tavuk suyunu pilavın üzerine dökün.
Tavuk sos için tüm malzemeyi karıştırın ve bagetlerin üzerine sürün.
200 C'de ısınmış fırına koyun.
Pilav suyunu çekene kadar alt üst ayarda pişirin. Sonra ızgara kısmını açıp tavukları kızartın.
Fırından alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dk. sonra servis yapın.
#HechaElçisi Hilal Dokuyucu
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0