Karakılçık Bulgurlu Tavuk Kapama

RSS

Bu tarifte 28 cm sığ tencere kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-buyuk-boy-sig-tencereler

Malzemeler

4 adet baget

1 su bardağı  karakılçık bulguru

1 ufak soğan

1 ufak diş sarımsak

3-4 adet biber

4 defne yaprağı

1 yemek  kaşığı domates sosu

1 tatlı kaşığı  biber salçası

3 yemek kaşığı zeytinyağ

Tuz

Karabiber

 

Tavuk sos için:

1 tatlı  kaşığı salça

Biraz tavuk suyu

Biraz yağ ve kekik

 

Hazırlanışı

Bagetleri tencereye koyun 4 su bardağı su, biraz tuz, tane karabiber ile 30 dakika haşlayın,

Soğanı  ve sarımsağı ufak ufak doğrayın.

Hecha sığ tencereyi ısıtın. Yağ, soğan ve sarımsağı  biraz kavurun.

Sonra ufak doğranmış biberi de ekleyip karıştırın.

Salça ve domates sosunu ekleyin.

En son bulgur ve baharatları koyup güzelce karıştırın ve ocağın altını  kapatın.

Bagetleri pilavın üzerine yerleştirin. Kenarlarına defne yapraklarını koyun.

1,5 bardak tavuk suyunu pilavın üzerine dökün.

Tavuk sos için tüm malzemeyi karıştırın ve bagetlerin üzerine sürün.

200 C'de ısınmış fırına koyun.

Pilav suyunu çekene kadar alt üst ayarda pişirin. Sonra ızgara kısmını açıp tavukları  kızartın.

Fırından alıp tencerenin kapağını kapatın ve 30 dk. sonra servis yapın.

 

#HechaElçisi Hilal Dokuyucu

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar