PATATES HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ

RSS
PATATES HAKKINDA BİLMEDİKLERİNİZ

Dikkatlice temizlediğiniz ve gözünüz gibi baktığınız döküm mutfak gereçleriniz ne kadar kaliteli olursa olsun bazı kullanım ihmalleri yüzünden paslanma yapabilir. (Islak bırakma gibi.)

Dökme tavalar tencereler bıçaklar ve tüm pişirme aletleriyle paslanma için verilen mücadelede en sevdiğimiz yöntem Patates!

İkiye böldüğünüz patatesleri kabartma tozuna batırın ve paslı alana sıkıca sürün. Patatesin ucu kayganlaşırsa yeni bir dilime geçin. Pas çıkıncaya kadar tekrarlayın daha sonra durulayın ve kurulayın.

İşte paslar gitti.

Patates pasın parçalanmasına yardımcı olan oksalik asit içerir. Paslı fırın tepsilerinde ve paslı olan tüm yüzeylerde deneyebilirsiniz.

Çocukluğumuzdan beri vazgeçemediğimiz sofralarımızın veziridir patates. Kızartması, oturtması, türlüsü, püresi, yumurtalısı… Ama yemek yapmak dışında patatesle neler yapabiliriz sorusunun yanıtlarına şaşıracaksınız.

Kırık camları temizleyebilirsiniz. Ayağınıza ya da elinize giren küçük cam parçalarının bulunduğu yüzeye bandaj yardımıyla yapıştırdığınız patatesin üzerinde bir süre bekledikten sonra o cam ya da kıymık parçasını görebilirsiniz. Cımbızla çekmek de ayrı bir yöntem tabi!:)

Stresten ve uykusuzluktan yorgun düşmüş göz çevrenizde patates bekletmek ferahlık ve rahatlama verecektir.

Dökme demir tavanızın pasını ve diğer tüm yüzeylerin pasını temizlemek için kullanabilirsiniz. Sağlıklı ve doğal bir pas temizleyicidir. 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Cengiz HAN