Öğrencilere Pratik Tarifler

RSS
Öğrencilere Pratik Tarifler

Başlayan okul dönemi ile birlikte sizi öğrenci evi eşittir makarna algısından kurtarmaya hazırız. Öğrenciler, artık evlerinin yeni şefleri :)

Resmen Anne Çorbası, Yoğurtlu Çorba

Kış geliyor ve okula düzenli devam edebilmeniz için içinizi ısıtmanız lazım. ÇÜNKÜ O OKUL Bİ-TE-CEK! (Babacığınızın tonlamasıyla okuyun lütfen.) Pirinçleri haşlayın, büyük bir kasede yoğurt, un ve yumurta sarısını karıştırın. Her çorbada olduğu gibi içine tabii ki su ekleyin. O kaynarken, siz de ev arkadaşınızın "Ben yemeği yaptım, bulaşıklar sende" diye başının etini yiyebilirsiniz. 

Ekmek Pizza 

Ekmekleri yağlayın (bayatlamışları kullanabilirsiniz), üzerine kaşar peyniri, domates, biber, sosis, sucuk gibi malzemeler ile damak zevkinize göre süsleyin, ekmeklerin üzerine yumurta sürün ve doğru fırına! Bizim öğrenci evimizde fırın yoktu, umarım sizde vardır:) Sipariş ettiğiniz pizzalardan çok daha uygun fiyatlı, hem de pratik.

Cipsli Kıtır Tavuk

En sevdiğiniz cipsi alın, biraz tavuk kanadı, yumurta ve yağ. İşte bu kadar basit. Cipsleri ufalıyor, tavuk kanatlarını önce un, sonra çırpılmış yumurtaya batırıyor son olarak da cips kırıntıları ile kaplayıp kızartıyoruz. Tavuk göğsü ile de pek şahane oluyor. O çok sevdiğiniz çıtır tavukların aynısı, hem de evde daha ucuz.

Sebze Sotesi 

Öğrencilik yıllarında sağlıklı beslenmeye dikkat etmediğinizi biliyoruz, ama artık beslenme alışkanlıklarınızı değiştirmenin vakti yaklaşıyor. :) Evdeki sebzeleri (havuç, kabak, patlıcan, biber ya da evde ne varsa) doğrayın, yağda soteleyin ve üzerine biraz domates sos, biraz yoğurt. Oh! Anne evindesiniz. :)

Hasselback Patatesten Hallice

Bu aşırı pratik tarifle ev arkadaşlarınıza hava atabileceksiniz. Patatesin üstüne yarıya kadar çizikler atın, araya tereyağ ve kaşar peyniri yerleştirin, lütfen artık gidip kendinize ikinci el bir fırın alın ve 10 dakika kadar fırında pişirin. Tabağa alın ve arkadaşlarınıza ne kadar iyi bir şef olduğunuzu anlatıp durun. :)

 

 

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Cengiz HAN
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar