Kapadokya'nın Testi Kebabı

RSS
Kapadokya'nın Testi Kebabı


Şimdilerde şehir şehir gezip farklı lezzetler tatmanın keyfini biraz ertelememiz gerekiyor olabilir. Ancak bu zor günler geçtikten sonra hepimizin hedefleri arasında bol bol gezmek olduğuna eminiz!

Uçan balonlar, vadiler, peribacaları denince aklınıza neresi geliyor? Sorunun cevabı basit. Şimdi bir de bunlara testi kebabını ekleyelim! Menşei Yozgat yöresine ait olsa da testi kebabı, Avanos’un geleneği çanak çömlek sanatına hayran olacağınız özel sunumuyla Kapadokya’da tanınmış. Kapadokya’da neredeyse her restoranın menüsünde var olan testi kebabı, ana malzemeleri kuzu eti ve soğan olmakla birlikte domates ve sarımsak kullanılarak yapılıyor. Bazı restoranlar mantar, patlıcan, patates gibi sebzeler eklese de ustalara göre asıl tarifinde soğandan başka sebze kullanılmıyor.

Gezi listenizde Kapadokya varsa, bizce testi kebabını da mutlaka deneyin!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar