Ramazan Ayında Sağlıklı Beslenme

RSS


Oruç tutarken öğün sayısının azalmasıyla günlük alınan enerji miktarı düşer. Sıvı tüketiminin azalmasıyla birlikte de metabolizma hızı yavaşlar. Ayrıca uzun süreli açlık sonrası vücut yağ depolamaya daha meyilli olur. Bu yüzden Ramazan ayı boyunca tercih edeceğiniz beslenme şekli çok önemlidir.
Aşağıdaki önerileri uygulayarak ay boyunca sağlıklı ve dengeli beslenebilirsiniz!

  • Sahuru atlamamaya özen gösterin. Sahur öğününüzü atladığınız zaman uzun süreli açlığa bağlı olarak halsizlik ve baş ağrısı gibi sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Sahurda yağ oranı düşük, protein açısından zengin besinler tercih edebilirsiniz. Kan şekerini bir anda yükselten karbonhidratlardan uzak durup kahvaltı tarzında bir öğün tercih etmeniz ideal olacaktır.
  • İftarda fazla yemeye bağlı olarak oluşan mide gerginliği tansiyonun yükselmesine yol açacaktır. Bu yüzden iftar zamanı ara vererek ve az miktarda yemeye dikkat etmelisiniz. Yediğiniz besinler arasında sıvı tüketerek sindirimi kolaylaştırabilirsiniz.
  • İftarda ızgara, buğulama veya haşlama yöntemleri kullanılarak pişirilmiş hafif ve az yağlı yemekler tercih edebilirsiniz.
  • İftardan 2 saat kadar sonra ara öğün olarak meyve tüketebilirsiniz.
  • Eğer iftardan sonra tatlı tüketmek istiyorsanız hamur işi, şerbetli veya ağır tatlılar yerine sütlü tatlıları tercih edebilirsiniz.
  • Sağlıklı ve dengeli beslenmenin yanında haftada en az 3 gün hafif egzersizlere devam edebilirsiniz.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar