Döküm Tencerede Muhallebili Kadayıf
Bayram sofralarında, bir de sevdiklerimizle keyifli bir sofradaysak, birbirinden lezzetli yemekler gözümüzü döndürebilir. Midelerimiz için de adeta bayram olan bugünlerde hazırladığımız menülerdeki birkaç tarifi hafif tercih etmek sağlıklı olacaktır.
Finali hem lezzetli hem de bir o kadar hafif bir tatlıyla yapalım mı? Üstelik Hecha demir döküm tencereniz ile yapımı oldukça pratik!
Malzemeler:
Kadayıf için;
- 250 gram tel kadayıf
- 60 gram ceviz içi
- 3 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilin (ya da 1 tatlı kaşığı vanilya özütü)
- 75 gram toz krem şanti
Yapılışı:
- Tel kadayıfları tepsiye yayıp kurumaları için birkaç saat boyunca bekletin.
-
Hecha demir döküm tavanızda tereyağı ve kuruyan tel kadayıfları kavurmaya başlayın. Kısık ateşte, kontrollü ve devamlı karıştırarak rengi hafif koyulaşıncaya kadar kavurmaya devam edin.
- Cevizleri de ilave edip 15 dakika daha kavurun.
- Muhallebi için süt, toz şeker, vanilya ve unu Hecha demir döküm tencerenize alın.
- Kısık-orta ateşte koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirin.
- Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- İçerisine toz krem şantiyi ekleyip mikser yardımı ile çırpın.
- Kavrulmuş kadayıfın yarısını bir borcama yayın ve üzerine muhallebiyi dökün.
- En üste kalan kadayıfı da yayıp buzdolabında 1 gece boyunca dinlendirin.
- Dilimleyin ve dilerseniz üzerine toz Antep fıstığı da ekleyip servis edin.
Afiyet olsun!
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0