Şef Sercan Çam Tarifi ile Izgara Marullu Sezar Salata
Özellikle yaz aylarında hem doyurucu hem lezzetli bir salata tabağı öğünlerin vazgeçilmezi oluyor. Ancak bu tarife alt tarafı bir salata demek haksızlık olur!
Hecha demir döküm tavanız sayesinde tüm lezzetlerin iç içe geçeceği, nefis soslu bu salata tarifini mutlaka denemelisiniz.
Malzemeler:
Tavuk için;
- 2 adet tavuk göğsü
- Tuz
- Taze çekim karabiber
- Toz kırmızı biber
Marul için;
- Yedikule marulu
- Zeytinyağı
Sos için,
- 3 diş sarımsak
- 4 çorba kaşığı mayonez
- 1/2 tatlı kaşığı hardal (Bu tarifte acılı ev yapımı kullanıldı.)
- 1 limonun suyu
- 4 çorba kaşığı rende İzmir tulumu
- 1 tatlı kaşığı balsamik sirke (Üzüm sirkesi de olur.)
- 1-2 adet sardalya (Şart değil.)
- Tuz
- Taze çekim karabiber
Servis için;
- Panko (Ekmek kırıntısı)
Yapılışı:
- Yedikule marullarını ortadan ikiye kesin ve önceden ısıttığınız Hecha döküm ızgara tavada izleyin.
- Tavuğu enlemesine kesin ve marine edin. Sıcak Hecha döküm ızgara tavada pişirin.
- Sardalyayı ince ince kıyın ve bütün malzemeleri karıştırın.
- Sosu tabağa yayın. Marulları ayırın. Panko ve İzmir tulum serpip karıştırın.
- En son dilimlediğiniz tavukları koyup servis edin.
Afiyet olsun.
- Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0