Şef Sercan Çam Tarifi ile Çoban Kavurma

RSS
Şef Sercan Çam Tarifi ile Çoban Kavurma

 

Kurban Bayramı denince kavurma çoğu evde bir klasiktir.  Her kurban bayramı yapılan sade kavurma yerine bu sefer çoban kavurma yapmaya ne dersiniz?  Çünkü Kurban Bayramı yaza denk geldi ve yaz demek biber demek, mis kokulu domates demek!

Hecha demir döküm tencerede,  kısık ateşte suyunu salıp çeken etler, demirin ısıyı her yere eşit şekilde iletmesiyle lokum gibi pişer. Bütün evi mis gibi bir kokunun sarmasına hazır olun.

Ayrıca vaktiniz varsa ocakta başlayan pişirme serüvenine fırında da devam edebilirsiniz.

 

Malzemeler:

  • 1 kg kuşbaşı dana
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz, Taze çekim karabiber
  • 1/2 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1/2 tatlı kaşığı kekik
  • Kimyon
  • 5 adet domates
  • 3/4 su bardağı sıcak su

 

Yapılışı:

  1. Hecha döküm tencerenizi ısıtmadan etleri dökün. Tencerenin kapağı kapalı, kısık ateşte etler suyunu salıp çekene kadar pişirin.

  2. Bu sırada sebzeleri doğrayın.

  3. Etlerin üzerine yağları dökün ve 2-3 dakika kavurun.

  4. Sebzeleri de ilave edip 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.

  5. Salçayı ve baharatları dökün. Salçanın kendine has kokusu çıkana kadar kavurun.

  6. En son domates ve suyu döküp karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve etler pişene kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Vaktiniz varsa bu aşamada pişirme işlemine fırında da devam edebilirsiniz. Güveç tadında nefis oluyor.

TARİFİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar