Döküme Tencerede Kaşkarikas
Demir dökümde kaşkarikas tarifi, yaz aylarında sebzeye dönenlerin adresi!
24 cm orta boy Hecha tencere kullanılmıştır.
Malzemeler
1 kilo kabak (Tercihen sakız kabağı ya da girit kabağı alabilirsiniz.)
100 gram kuru üzüm
4 yemek kaşığı zeytinyağı
1/2 limon suyu
Tuz
Yarım demet ince kıyılmış dereotu
Çekilmiş tane biber
Yapılışı
Kabakları serçe parmak büyüklüğünde (yaklaşık 5 cm.) doğrayın.
Hecha 24 cm tencereye yağ koyun, kabakları, kuru üzümü ve limon suyunu karıştırın. Hecha tencerenizin kapağını kapatın ve kabakların kendi sularını salmalarını bekleyin. Bu süreçte kaşıkla müdahale etmeyin, tencerenizi kapağı kapalı olarak sallayın.
Tencerenizi salladıktan sonra yüksek ateşte biraz kaynatın, daha sonra ateşi kısın. Kabakların kabuklarının yumuşadığını gördükten sonra ocaktan alabilirsiniz. Üzerine kıyılmış dereotunu serpebilirsiniz. Soğuyunca servis yapabilirsiniz.
- Cengiz HAN
Yorumlar 0