Döküme Tencerede Kaşkarikas

RSS
Döküme Tencerede Kaşkarikas

Demir dökümde kaşkarikas tarifi, yaz aylarında sebzeye dönenlerin adresi!

24 cm orta boy Hecha tencere kullanılmıştır.

 

 

Malzemeler

1 kilo kabak (Tercihen sakız kabağı ya da girit kabağı alabilirsiniz.)

100 gram kuru üzüm

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1/2 limon suyu

Tuz

Yarım demet ince kıyılmış dereotu

Çekilmiş tane biber

Yapılışı

Kabakları serçe parmak büyüklüğünde (yaklaşık 5 cm.) doğrayın.

Hecha 24 cm tencereye yağ koyun, kabakları, kuru üzümü ve limon suyunu karıştırın. Hecha tencerenizin kapağını kapatın ve kabakların kendi sularını salmalarını bekleyin. Bu süreçte kaşıkla müdahale etmeyin, tencerenizi kapağı kapalı olarak sallayın.

Tencerenizi salladıktan sonra yüksek ateşte biraz kaynatın, daha sonra ateşi kısın. Kabakların kabuklarının yumuşadığını gördükten sonra ocaktan alabilirsiniz. Üzerine kıyılmış dereotunu serpebilirsiniz. Soğuyunca servis yapabilirsiniz.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Cengiz HAN
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar