DÖKÜM TAVADA KASAP KÖFTE

RSS
DÖKÜM TAVADA KASAP KÖFTE

28 cm yuvarlak ızgara tava kullanılmıştır.

Buradan ulaşabilirsiniz:

https://www.hecha.com.tr/collections/demir-dokum-28-cm-yuvarlak-izgara-tava

Malzemeler
750 gram dana döş eti
75 gramet suyu
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz defne yaprağı
10 gram karabiber-tuz karışımı

Yapılışı
Belirli bir ısı aralığında (0-4 derece) dinlenen döş etine ağırlığının yüzde yirmisi oranında yağ ekledikten sonra bir kez çekerek kıyma haline getirin. Kabuğunu soyduğunuz sarımsakları bıçağın tersiyle ezip ince ince kıyın. Kuru soğanı rendelemek yerine oldukça küçük parçalar halinde doğrayın. Et suyu, tuz/karabiber karışımı, doğranmış sarımsak, kuru soğan ve toz defne yaprağı eklediğiniz kıymayı, özleşene kadar yoğurun. Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Önceden kızdırılmış Hecha ızgara tavada, kısık ateşte ters yüz ederek pişirdikten sonra arzu ettiğiniz sos ve garnitürler eşliğinde sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Cengiz HAN