DÖKÜM TAVADA KASAP KÖFTE

28 cm yuvarlak ızgara tava kullanılmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.hecha.com.tr/collections/demir-dokum-28-cm-yuvarlak-izgara-tava
Malzemeler
750 gram dana döş eti
75 gramet suyu
1 adet orta boy kuru soğan
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz defne yaprağı
10 gram karabiber-tuz karışımı
Yapılışı
Belirli bir ısı aralığında (0-4 derece) dinlenen döş etine ağırlığının yüzde yirmisi oranında yağ ekledikten sonra bir kez çekerek kıyma haline getirin. Kabuğunu soyduğunuz sarımsakları bıçağın tersiyle ezip ince ince kıyın. Kuru soğanı rendelemek yerine oldukça küçük parçalar halinde doğrayın. Et suyu, tuz/karabiber karışımı, doğranmış sarımsak, kuru soğan ve toz defne yaprağı eklediğiniz kıymayı, özleşene kadar yoğurun. Dinlenmesi için buzdolabına kaldırın. Önceden kızdırılmış Hecha ızgara tavada, kısık ateşte ters yüz ederek pişirdikten sonra arzu ettiğiniz sos ve garnitürler eşliğinde sevdiklerinizle paylaşabilirsiniz.
- Etiketler: demir döküm demir döküm kullanımı döküm tava döküm tava fiyatları döküm tava seti döküm tava temizliği döküm tavada köfte döküm tencere döküm tencere fiyatları döküm tencere markaları döküm tencere seti döküm tencere takımı döküm tencere temizliği hecha hecha mutfak köfte yapımı pratik köfte tarifi tarif yağız izgül
- Cengiz HAN