Kestane Püreli Kuzu Pirzola

RSS
Kestane Püreli Kuzu Pirzola

30 cm büyük yuvarlak ızgara tava ve döküm sos tenceresi kullanılmıştır. Ürünleri aşağıdaki ürün isimlerine tıklayarak inceleyebilirsiniz.

30 cm yuvarlak ızgara tava

Sos tenceresi

 

Malzemeler

1 kafes kuzu pirzola

Yarım bardak balzamik sirke

1 diş sarımsak

1 yemek kaşığı tohumlu hardal

2-3 sap biberiye

Zeytinyağı

Tuz

Karabiber

Sos Malzemeleri

1 kavanoz konserve kestane

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı un

1,5 bardak süt

1 tutam muskat rendesi

Yapılışı

Bir kasenin içerisinde sirkeyi ve hardalı karıştırın vesarımsağı içine dövün.

Fırça yardımı ile hazırlamış olduğunuz karışımı pirzolanınüzerine sürün. Üzerine biberiye, tuz ve karabiber ekleyin.

Hecha Big Grill 30cm’i yüksek ateşte kızdırın.

Eğer dereceniz yoksa, doğru mühürleme ısısını anlamak içinelinizi tavanın üstünde tutun. Eğer bu şekilde 5’e kadar geri sayımyapamıyorsanız tavanız mühürleme için uygun sıcaklığa ulaşmış demektir.

Maşa yardımı ile kafesin her yeri kızarana kadar mühürleyin.Bu şekilde suyu içine hapsettikten sonra pirzolayı tezgaha alın ve suyununoturmasını bekleyin. (Pirzolayı ikili kalemler şeklinde dilimleyebilirsiniz.)

Aynı tavanın içine pirzolaları dik bir şekilde dizin. 180derecelik fırında 10-12 dakika kadar pişirin. Eğer etinizin iyi pişmiş olmasınıistiyorsanız, pişirme süresini 18-20 dakika olarak ayarlayabilirsiniz.

Başka bir tavada kestaneleri 1-2 dakika kadar kavurun.Kavurduğunuz kestaneleri püre haline getirin.

Hecha sos tenceresinde 1 yemek kaşığı tereyağını eritin vesonra unu kavurun. Topak haline gelince, sütü kademeli olarak ekleyin vemeyhaneyi hazır edin.

Muskat ve kestaneleri ekledikten sonra altını kısık birşekilde 1-2 dakika karıştırın.

Sosun kıvamından emin değilseniz, sosunuzu robottan geçirin.

Sunum tabağınızda, sosu tabağın ortasına koyun ve kenarlarapirzolalar dik gelecek şekilde dizin.

Afiyet olsun.

Şef Yağız İzgül

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar