Hecha Makarnası

RSS
Hecha Makarnası

Malzemeler

1 paket Fusuli makarna

10 adet mantar

3 yemek kaşığı tereyağı

2 diş sarımsak

400 ml süt

2 yumurta

1 kase rende gravyer peyniri

1 kase rende Parmesan peyniri

1 adet kımızı soğan

2 dal kekik

1 dal biberiye

 Yapılışı

Öncelikle su çok önemli. Su kaynarken suyu lezzetlendirmek için bol tuz ve az zeytinyağı ekleyin. Bol zeytinyağı kullanmayın, çünkü bol zeytinyağı kaynar suyun içinde trans yağa dönüşüyor.

Hecha Döküm tencere suyu sıcak tuttuğu için makarnayı biranda atabilirsiniz. Makarnayı pakette yazan süreye göre pişirin.

Tereyağını tavanın içine yerleştirin fakat altını açmayın.

Sarımsakları ezin ve tavanın içindeki tereyağın üzerine koyun. Bu işlemi tereyağını tatlandırmak için yapıyoruz. Daha sonra tereyağı eritin.

Mantarları ince kesin. 

Yağ eridikten sonra sarımsaklar esmerleşmeye başlayacaktır. Esmerleşen sarımsakları yağın içinden çıkarın çünkü bu tarifte tereyağın sadece aromasını istiyoruz.

Yağı yakmadan mantarları hemen tereyağın içine atın ve 2 tur çevirin. Mantarın %90’nı su olduğu için hemen tereyağı çekecektir. 

Mantara tuz, karabiber, kekiği ekleyin. 1-2 dakika sonra mantarları ateşten alın.

Bir kasede süt ve yumurtayı çırpın. Daha sonra gravyeri ekleyip tekrar çırpın.

Makarnayı süzün.

Sığ tencereye biraz zeytinyağı ekleyin ve makarnayı ekleyin.

Mantarları, soğanı tuz ve karabiber ile beraber makarnanın üzerine döküp 2 kaşık yardımı ile karıştırın.

Üzerine sütlü karışımı ekleyip tekrar karıştırın, üzerine parmesan peynirini serpin.

180 derece fırında fan açık şekilde 15 dakika üstü kızarıncaya kadar pişirin.

 

Şef Yağız İzgül

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar