Döküm Tencerede Kıymalı Biber Dolması Tarifi

RSS
Döküm Tencerede Kıymalı Biber Dolması Tarifi

 

Mevsimin en pratik lezzetlerinden biber dolması Hecha demir döküm tencerenin lezzet farkı ile buluşunca ortaya nefis sonuçların çıkması kaçınılmaz… 

Hem hafif hem yapımı oldukça kolay olan döküm tencerede biber dolması tarifini püf noktaları ile birlikte sizlerle paylaşıyoruz.

Malzemeler:

  • 1 kg dolmalık biber
  • 350 gr kıyma
  • 1 su bardağı kırık pirinç
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 adet iri domates
  • Maydanoz
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • Tuz
  • Karabiber

 

Yapılışı:

  1. Dolmalık biberleri güzelce yıkayın. Sap ve çekirdek kısımlarını bıçak yardımı ile temizleyin. Biberlerin içini parmağınızla hafifçe tuzlayın.
  2. Pirinçleri yıkayıp süzün. Domateslerin kabuklarını soyduktan sonra yemeklik doğrayın Domates kabuklarını dolmaya kapak olarak kullanmak için saklayın. Soğanları da yemeklik doğrayın ve domatesle birlikte elinizde ovarak ezin.
  3. Kıyma, ezilmiş domates ve soğan, az miktarda sıvıyağ, pirinç, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırın.
  4. Biberlerin içini hazırladığınız harçla doldurun. Pirinçler piştikçe şişeceğinden çok fazla sıkıştırmamaya özen gösterin.
  5. Doldurduğunuz biberleri Hecha döküm tencerenize dik ve birbirine yakın olarak yerleştirin. Kalan yağı ve biberlerin yarısına kadar soğuk suyu tencereye ilave edin.
  6. Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte kontrollü bir şekilde pişirin. Biberlere çatalla dokununca rahat deliniyorsa pişmiş demektir.
  7. Servis tabağına aktarıp dilerseniz yoğurt ile servis edin.

 

Afiyet olsun!

 

Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar