HURMALI KUZU ETİ

Hecha ile hurmalı kuzu eti
28 cm sığ tencere kullanılmıştır,
Buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-buyuk-boy-sig-tencereler
Malzemeler
Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
100 gram hurma
8-10 adet arpacık soğan
1 adet yeşil biber
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
Tuz, karabiber ve dilediğiniz baharatlar
Yapılışı
Kuzu etini tuz, karabiber ve zeytinyağı ile bir süreliğine marine olmaya bırakın.
Sonrasında kuzu etini Hecha 28 cm sığ tencereye alıp tereyağı ile soteleyin. Etler pembeleştiğinde onları ocaktan alıp, etin demir döküm tencerede kalan tüm aromasıyla arpacık soğanlarını ardından biberleri soteleyin. İşin püf noktalarından biri, etin o güzel aromasıyla sebzelerin pişmesi.
Hurmalarınızı önceden bir kaç parçaya bölün. Eti, hurmaları ve suyu sebzelerin üstüne ekleyin. Kısık ateşte yarım saat pişirin. Yemeğiniz servise hazır.
- Etiketler: demir döküm demir döküm kullanımı döküm tava döküm tava fiyatları döküm tava seti döküm tava temizliği döküm tavada kuzu eti döküm tencere döküm tencere fiyatları döküm tencere markaları döküm tencere seti döküm tencere takımı döküm tencere temizliği döküm tencerede kuzu eti hecha hecha mutfak hurmalı kuzu eti yağız izgül
- Gülfem Demircioğlu