Şef Ceyda Artun Tarifi ile Döküm Tavada Mısır Ekmeği

RSS
Şef Ceyda Artun Tarifi ile Döküm Tavada Mısır Ekmeği

 

Hecha demir döküm ürünleri fırında kullanmanın en verimli yollarından biri elbette kendi elinizin lezzeti ile yapacağınız çeşit çeşit, sıcacık ve taze ekmeklerdir!

Hecha döküm tavanın lezzet farkı ile evinizin konforunda yapacağınız zeytinli ve taze soğanlı bu mısır ekmeği tarifi üstelik tamamen bitki temelli…

 

Malzemeler:

  • 1 kap beyaz un
  • 1 kap mısır unu
  • 1 yemek kaşığı meyve şekeri
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 2 keten tohumu yumurtası (2 yemek kaşığı öğütülmüş keten tohumu ile 6 yemek kaşığı su karışımı)
  • 1 limon kabuğu
  • 1/2 limon suyu
  • 1/3 kap zeytinyağı
  • 1 1/4 kap yulaf sütü

 

Yapılışı:

  1. Kuru malzemeleri karıştırın. Sıvı malzemeleri ayrı bir kapta çırpın. Yaş malzemeleri kurulara ekleyin ve karıştırın.
  1. Limon kabuğu zeytin ve taze soğanlarınızı da ekleyip karıştırın. Karışımınızı 10 dakika dinlenmeye bırakın, bu sırada fırınınızı 190 dereceye ısıtın.
  1. Hecha döküm tavanızı yağlayın (Hindistan cevizi yağı kullanabilirsiniz.)
  1. Karışımınızı dökün ve 20-25 dakika üzeri altın rengi olana kadar pişirin.
  1. Fırından çıktıktan sonra 10 dakika soğumasını bekleyin ve servis edin.

 

TARİFİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN!


Önceki yazı Sonraki yazı

  • Melis İlayda Gülyol
Yorumlar 0
Yorum bırakın.
Adınız*
E-posta adresiniz*
Mesaj *

Lütfen dikkat: yorumlar yayınlanmadan önce onaylanmalıdır.

* Zorunlu Alanlar