Döküm Tavada Hasselbeck Patates Tarifi
28 cm düz yuvarlak tava ve Şef bıçağı kullanılmıştır.
Buradan ulaşabilirsiniz:
https://www.hecha.com.tr/collections/hecha-28-cm-duz-yuvarlak-tavalar
Malzemeler
Orta boy patates,
Tuz,
Karabiber,
Toz biber,
Zeytinyağı,
Maydanoz.
Yapılışı
Patatesleri orta boy ve şekli şemalı düzgün olanlardan seçtik. Her görsellik hem de patateslerin pişerken bütün kalması açısından önemli. Keskin bir bıçakla (Tavsiyemiz tabii ki bir Hecha Şef Bıçağı) bozuk para inceliğinde doğradık. Burada dikkat edilmesi gereken şey de dilimleri sonuna kadar kesmemek, yani dilimler patatesten ayrılmamalı. Patatesleri zeytinyağı ile yağladık. Tuz, karabiber ve toz biber serptik. Bu baharatlı yağ karışımından dilimlerin arası da nasibini aldı. 200 derecede bir saat kadar pişirdik. Afiyet olsun.
- Gülfem Demircioğlu
Yorumlar 0